Alvaro Hodeg (Deceunick-QS) is de sterkste in uitgeregende GP Vermarc

  Hodeg maakt voor het eerst sinds 2019 nog eens het zegegebaar.

  Alvaro Hodeg (24) heeft Deceuninck-Quick Step de zege bezorgd in de GP Vermarc. De snelle Colombiaan vloerde zijn medevluchter Brent Clé (25) in een sprintje met z'n tweeën. De 19-jarige Arnaud De Lie werd 3e voor Lotto-Soudal op een tiental seconden.

  Bekijk de laatste kilometer:

  Hodeg rondt lange aanval af in sprint

  De GP Vermarc was vorig jaar de eerste koers na de lockdown en kon ook dit jaar uitpakken met een heel mooi deelnemersveld voor de tweede editie.

   

  Onder meer Mark Cavendish, Thibau Nys, Tim Wellens en titelverdediger Florian Sénéchal stonden aan de start van de koers in het Hageland.

   

  Een kopgroep met onder meer Philip Walsleben (Alpecin-Fenix) en Alvaro Hodeg (Deceuninck-QS) reed bijna de hele wedstrijd voorin. 

   

  De Colombiaan van Patrick Lefevere bleef uiteindelijk enkel over met zijn generatiegenoot Brent Clé. In de achtergrond leverde Bert Van Lerberghe uitstekend afstopwerk voor Hodeg.

   

  In een sprint met z'n tweeën won Hodeg gemakkelijk de sprint, Clé nam snel vrede met de tweede plaats. Arnaud De Lie vervolledigde het podium voor Lotto-Soudal.

   

  Voor de snelle Colombiaan is het de eerste zege sinds de Münsterland Giro in 2019. Voorlopig heeft hij nog geen contract voor volgend seizoen.

  Bekijk de samenvatting:

  Zo was het vorig jaar: