Ga naar de inhoud

Ben Hermans komt net te laat om Howson te kloppen in koninginnenrit Hongarije

Damien Howson eiste de leiderstrui op in de koninginnenrit.

Damien Howson (Team BikeExchange) heeft een dubbelslag geslagen in de koninginnenrit van de Ronde van Hongarije. De Australiër bleef uit de greep van Ben Hermans (Israel StartUp-Nation) die vrede moet nemen met de 2e plek in de rituitslag én in het klassement.

In de koninginnenrit in Hongarije draaide alles om de beklimming van de Gyöngyös-Kékestető, een slotklim van 12 kilometer met een venijnige uitloper. 

 

Vier avonturiers probeerden wel nog de klassementsmannen te dwarsbomen, maar dat plannetje mislukte. Team DSM en Team BikeExchange voerden het tempo op aan de voet van de klim.

 

Jhojan Garcia (Caja Rural) probeerde de knuppel in het hoenderhok te gooien, maar rolde eigenlijk de rode loper uit voor Damien Howson. De kopman van Team BikeExchange zag Ben Hermans nog een eindspurt inzetten, maar onze landgenoot kwam te laat.

 

Howson neemt de leiderstrui over van Phil Bauhaus, die al twee ritzeges pakte. Ben Hermans schuift op naar de 2e plek in het algemene klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 4:

  1. Damien Howson (Aus) - in 4u55'50"
  2. Ben Hermans op 9"
  3. Antonio Tiberi (Ita) 15"
  4. Jhojan Garcia (Col) 19"
  5. Stefan De Bod (ZAF) 32"
  6. Laurens Huys 38"
  7. Pawel Cieslik (Pol) 41"
  8. Javier Romo (Spa) z.t.
  9. Kevin Colleoni (Ita) 44"
  10. Santiago Buitrago (Col) 46"
rittenschema
        winnaar leider
rit 1 12/05 Siofok - Kaposvar 173 km Bauhaus Bauhaus
rit 2 13/05 Balatonfüred - Nagykanizsa 183 km Meeus Meeus
rit 3 14/05 Veszprem - Tata 142 km Bauhaus Bauhaus
rit 4 15/05 Balassagyarmat - Gyöngyös 202 km Howson Howson
rit 5 16/05 Boedapest - Boedapest 92 km Theuns Howson

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.