Van der Poel na duel met Pidcock: "Had niet de beste benen vandaag"

  Mathieu van der Poel pakte 2 op 2 in de short track.

  In Tsjechië konden we voor het eerst genieten van een duel tussen Van der Poel en Pidcock in de short track. De Nederlander klopte zijn maatje uit het veldrijden op de meet. Achteraf gaf Van der Poel toe dat het een zware race was: "Pidcock was erg sterk, zoals verwacht."

  Verbaasd over de race van Pidcock is Mathieu van der Poel niet. "Ik ken hem nu al even en ik weet tot wat hij in staat is", lacht de Nederlander. "Hij was erg sterk, zoals verwacht."

   

  Van der Poel laat weten dat hij zich nog steeds niet 100% fit voelt op de mountainbike. Kan hij zondag wel op volle kracht presteren? "Dat weet ik niet. Vandaag had ik niet de beste benen, die hoop ik zondag wel te hebben", reageert de wereldkampioen in het veld.

   

  "Vorige keer had ik betere benen op vrijdag dan op zondag. Ik hoop dat het dit weekend omgekeerd is. Hoe? Geen idee, goede vraag! Het parcours ligt me goed. Dus ik hoop dat ik zondag een superdag heb."

  Pidcock: "Vervelend dat versnelling het begaf"

  Nummer 2 van vandaag, Tom Pidcock, kampte met mechanische pech. "Het is vervelend, want ik kon niet naar mijn grootste versnelling. Vandaar dat ik zo snelle omwentelingen maakte. Ik moest net voor de wedstrijd van fiets wisselen omdat mijn vering gebroken was."

   

  "Ik voelde me wel goed, daar ben ik blij mee", gaat de Brit verder. "Dit format ligt me beter, omdat het explosiever is. Ook het parcours met de lange klim ligt me."

   

  Lang zit Pidcock niet verveeld met zijn 2e plek. "De mechanische pech achtervolgt me omdat ik onervaren ben", lacht hij. "Als ik geen problemen zou hebben, zou dat abnormaal zijn. Het team en ik zijn nog volop aan het leren. Hopelijk verloopt zondag alles vlotjes."

   

  De renner van Ineos staat op de eerste rij zondag. "Dat maakt een groot verschil. Nu kan ik wat meer energie opsparen. Vorige week moest ik vechten voor elke plek. Wanneer ik vooraan start, verlies ik meestal wat plekken. We zien wel wat het wordt", besluit de jonge Brit.