Ontgoochelde Merlier getroost door vriendin Cameron na finish: "Ik had gewoon m'n dag niet"

  Cameron Vandenbroucke (l) in het roze.

  De kus van vriendin Cameron was een kleine troost. Tim Merlier sprintte in rit 7 van de Giro naar een 3e plaats. "Maar ik had mijn dag niet vandaag", blikte hij terug.

  Plots dook een roze trui op. Niet die van Attila Valter, wel die van zijn vriendin Cameron Vandenbroucke. "Een leuke verrassing", lachte de sprinter, die derde eindigde. Al had hij haar liever ook een boeket zegebloemen willen overhandigen.

   

  "Ik had gewoon een slechte dag", klonk het eerlijk bij Merlier. "Op zich zat ik nog goed gepositioneerd, maar eigenlijk zat ik net twee plekjes te ver. Dat komt misschien omdat ik niet fris genoeg meer was - onderweg heb ik me wat in slaap laten wiegen."

   

  Door zijn positionering maakte Merlier op geen enkel moment kans tegen een ontketende Ewan. "Ik had nooit het gevoel dat ik er nog over zou geraken. Mocht dat wel het geval geweest zijn, zou ik gesprint hebben tot op de meet."

   

  "Of ik me zorgen maak naar de volgende sprint van maandag toe? Nee, het is nu gewoon 2 dagen overleven. Goed slapen, goed herstellen en hopen dat het tempo in de bergen niet te hoog ligt."

  Cameron Vandenbroucke: "Ritzege was beloning voor harde werk"

  Cameron Vandenbroucke zag Tim Merlier niet naar de zege sprinten, maar was toch trots op haar vriend. "Hij wist dat ik naar de finish zou komen kijken, ja. Alleen was het onzeker of we op tijd de aankomst zouden halen. Maar kijk, ik ben blij dat ik hier ben", vertelt de dochter van Frank Vandenbroucke.

   

  Vorige week zondag zag Vandenbroucke haar vriend wel de ritwinst pakken vanop het thuisfront. "Ik was dolblij voor hem toen ik hem op televisie zag winnen. We waren 2 weken naar Tenerife geweest en daar heeft Tim keihard gewerkt. Die ritzege was de beloning."

   

  "Hij belde me toen één uur na zijn winst en zei 'Wat heb ik nu gedaan?!' (lacht) Hij kon het bijna niet geloven."