Kompany richt zich tot Van den Brom: "John, zou je niet een paar spelers laten rusten?"

  Anderlecht - Racing Genk, deel twee. Morgen staan Vincent Kompany en John van den Brom opnieuw tegenover elkaar. Bij de coach van paars-wit is dat met de nodige waardering voor zijn collega. "We zitten beiden met al onze passie in het spel."

  De eerste confrontatie was veelbelovend. Veel meer dan Antwerp - Club toonde Genk - Anderlecht waarom het dit weekend vooral uitkijken is naar de topper in het Lotto Park. "Qua filosofie liggen Anderlecht en Genk het dichtste bij elkaar", vertelde Vincent Kompany in zijn vooruitblik."Dat wil niet zeggen dat de anderen daarom verkeerd zijn."

   

  "De manier van voetballen is gewoon hard gelinkt aan de supporters. De fans van Genk verwachten een bepaald voetbal, en bij Anderlecht zijn de verwachtingen op dat vlak het hoogste van gans België. Beide clubs liggen elkaar op dat vlak wel."

  Bij dit Anderlecht lopen geen 5 Gouden Schoenen rond, maar ik ben heel tevreden met deze groep.

  Vincent Kompany

  Ook beide coaches kunnen het wel met elkaar vinden. Kompany ging eerder deze week opvallend amicaal om met John van den Brom. "John is een fijne kerel", lacht Kompany. "Maar ik wil hem wel verslaan en hij mij ongetwijfeld ook. Volgens mij zitten we beide gewoon met al onze passie in het spel. We doen er alles aan om de ploeg te ondersteunen waar we kunnen."

   

  Een ijverige journalist, die later ook nog naar de persconferentie van Genk zou trekken, wilde nog weten of hij een vraag van Kompany moest doorspelen aan zijn collega. Kompany lachend: "John, zou je niet een paar spelers laten rusten? Want mijn jongens hebben woensdag niet allemaal 90 minuten gespeeld en jouw ploeg heeft hard gewerkt."

  Lof voor Cullen

  Kompany herhaalde overigens nog maar eens zijn tevredenheid over zijn spelersgroep. "Hier lopen geen 5 Gouden Schoenen rond, zoals het Anderlecht waarbij ik vroeger speelde. Maar dit is een groep die elkaar vooruitstuwt. En vooral: iedereen blijft progessie maken."

   

  Onder meer middenvelder Josh Cullen liet de voorbije weken zijn kwaliteit zien. "Het is een speler met een groot strijdershart, een voorbeeld voor de ploeg. Ik denk dat Josh een speler is die altijd onderschat zal worden op basis van zijn techniek en spelkwaliteiten, net omdat hij zo gul omgaat met zijn krachten."

  Felicitaties voor Manchester City

  Na de persconferentie voor het duel tegen Genk liet Kompany ook nog van zich horen op Instagram. De trainer van Anderlecht postte een filmpje met felicitaties voor zijn ex-team Manchester City.