Flick over job als Duitse bondscoach: "De gesprekken lopen goed"

  De kans dat Hansi Flick na de zomer Duits bondscoach is, wordt groter en groter.

  Hansi Flick heeft zich nog eens uitgelaten over een eventuele job als Duitse bondscoach, vanaf volgend seizoen. De coach van Bayern München staat ervoor open om Joachim Löw op te volgen, maar laat nog niet in zijn kaarten kijken. "De gesprekken lopen goed, maar enkel Bayern is nu belangrijk."

  Afzwaaiend Bayern München-trainer Hansi Flick zei vrijdag op een persconferentie dat hij niet gehaast is om de knoop omtrent het Duitse bondscoachschap door te hakken. 

   

  Flick is topkandidaat om over te nemen van Joachim Löw, wiens assistent hij al was tussen 2006 en 2014. Löw stapt na het EK van komende zomer op als bondscoach, na 15 jaar aan het roer van de Mannschaft te hebben gestaan. Hij werd wereldkampioen in 2014.

   

  "Ik voel geen druk", zegt Flick. "De gesprekken verlopen goed, meer valt er niet over te zeggen. Ik heb nog twee wedstrijden te spelen met Bayern. Enkel dat is van belang nu."   

   

  Oliver Bierhoff, ploegdirecteur van de Duitse nationale ploeg, liet zich donderdag al "positief" uit dat Flick de nieuwe bondscoach zal worden. Hij hoopt de deal te kunnen sluiten voor de start van het EK op 11 juni.

   

  "Het voelt positief aan. Je kan natuurlijk nooit zeker zijn, maar we hebben goede gesprekken. Uiteraard moet hij een aantal zaken in overweging nemen en moet je hem tijd geven. We willen hem allemaal als nieuwe bondscoach", besloot Bierhoff.