Dani Alves (38) mag zichzelf weer een "Goddelijke Kanarie" noemen

  Dani Alves (links) mag weer voetballen voor zijn land.

  Dani Alves is door bondscoach Tite opgeroepen voor de Braziliaanse nationale ploeg. De rechtsachter, met 38 levensjaren op de teller, moet de Brazilianen helpen aan een ticket voor het WK van 2022 in Qatar.

  Voor het eerst sinds oktober 2019 maakt Dani Alves deel uit van de Seleçao. De rechtsachter van het Braziliaanse Sao Paolo verdween even van de radar, maar mag weer het kanariegele shirt aantrekken.

   

  Bondscoach Tite rekent op de extraverte verdediger voor de wedstrijden tegen Ecuador en Paraguay op 4 en 8 juni. "Het is een plezier om hem nog steeds op een hoog niveau te zien spelen", liet Tite weten op de persconferentie.

   

  Ook Alves is dolgelukkig met het nieuws. Op Instagram schrijft de ex-speler van Barcelona en PSG: "Mensen zonder dromen,  zijn mensen zonder leven. Zolang ik leef, blijf ik dromen." 

   

  "Het is altijd een eer en een onmetelijk genoegen om ons land te vertegenwoordigen", gaat Alves verder. "Een goede zoon keert steeds terug naar huis", sluit hij af met een knipoog.

   

  Brazilië staat aan de leiding van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep voor het WK, met 12 op 12. Argentinië volgt op 2 punten van de leider, Ecuador heeft 9 punten op de teller.