VIDEO: Onwaarschijnlijk, ploegauto raakt Pieter Serry vol in zijn achterste

  Team BikeExchange tikt Pieter Serry tegen het asfalt.

  Een onoplettende ploegleider van Team BikeExchange heeft Pieter Serry omvergereden in de Ronde van Italië. De 32-jarige renner van Deceuninck-Quick Step maakte zich eens flink boos, maar kon wel weer doorfietsen.

  Pieter Serry had net zijn werk gedaan voor Remco Evenepoel in rit 6 toen hij zich liet uitzakken op de slotklim. Dat had de auto van Team BikeExchange niet gezien. De ploegleider was aan het communiceren met een auto van de organisatie naast hem toen hij het achterwiel van Serry aantikte.

   

  De Belgische renner viel tegen het asfalt, gelukkig zonder erg. De medewerkers van Team BikeExchange snelden Serry meteen te hulp om hem uit zijn klikpedalen te krijgen.

   

  Toen Serry recht kwam, maakte hij zich eens flink boos. Niet veel later kon hij zijn tocht naar de finish bergop weer voortzetten. 

  Het incident in beeld:

  De auto van Team BikeExchange (links) communiceert met de auto van de organisatie (rechts) en let niet op Pieter Serry.

  Team BikeExchange tikt het achterwiel van Pieter Serry aan.

  De ervaren renner gaat tegen het asfalt en geraakt niet meteen uit zijn klikpedalen.

  Na hulp van de boosdoeners lukt het hem toch.

  Pieter Serry maakt zich flink boos en klautert dan weer naar boven.

  Excuses van het team:

  Team BikeExchange, de ploeg van Simon Yates, zat verveeld met het incident en bood snel zijn excuses aan. "Sorry, jongens. We zijn blij dat Pieter Serry weer op zijn fiets zit. Hopelijk maakt hij het goed."

  Lees ook: