Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Marc De Hous: "David Goffin mist werkethiek, hij moet leven voor zijn job"

 za 15 mei 2021 10:03
David Goffin heeft nog niet veel plezier beleefd aan 2021.

David Goffin krijgt maar geen lijn in zijn prestaties. Ook na het ontslag van zijn coach Thomas Johansson moddert de Luikenaar aan. "Hij mist werkethiek", ziet Marc De Hous, ex-coach van Kim Clijsters.

David Goffin heeft na het pechjaar 2020 ook in 2021 weinig succes op de tennisvelden. De laatste maanden lag hij er in Rome, Barcelona, Miami, Dubai, Doha en Rotterdam (vrijwel) meteen uit. Alleen in Monte Carlo toonde hij nog eens zijn oude gelaat.

 

"Het is veel te wisselvallig", ziet ook Marc De Hous. "Hij mist werkethiek. Je krijgt het niet zomaar cadeau op dit niveau. Je moet echt leven voor je job en ik vrees dat dat op dit moment ontbreekt."

 

"Goffin heeft afscheid genomen van zijn coach Thomas Johansson en is in zee gegaan met zijn vriend Germain Gigounon. Dat is misschien gezellig en leuk, maar het is niet de juiste manier."

 

"Het geeft misschien even een nieuwe impuls, maar het is nu toch weer met ups en downs. En als je als topper één keer verliest tegen een lager gerangschikte speler, dan ben je een vogel voor de kat. Dan gaan de tegenstanders er nog meer in geloven."

 

"Goffin haalt wel af en toe nog eens een schitterend resultaat, zoals zijn overwinning tegen Zverev in Monte Carlo, maar dat was een eenmalige uitschieter. Als hij niet 100 procent leeft voor zijn vak, zal hij geen resultaten kunnen neerzetten."

Goffin heeft afscheid genomen van zijn coach Thomas Johansson en is in zee gegaan met zijn vriend Germain Gigounon. Dat is misschien gezellig en leuk, maar het is niet de juiste manier.

Marc De Hous
Lees ook: