Voetbal Vlaanderen investeert 60 miljoen euro om iedereen aan het voetballen te krijgen

  Voetbal Vlaanderen wil u meer en langer het spelletje laten spelen.

  Voetbal Vlaanderen lanceert vandaag zijn beleidsplan voor de komende 4 jaar. De federatie van alle voetbalclubs in Vlaanderen zal extra inspanningen leveren om meer meisjes (minstens 16% per jaar) en meer 35-plussers (+30% tegen 2024) aan het voetballen te krijgen. Ook het G-voetbal, de coaching en de strijd tegen discriminatie krijgt extra aandacht.

  Extra middelen voor 300.000 voetballers in Vlaanderen

  Elke week staan er meer dan 300.000 voetballers en voetbalsters op onze voetbalvelden. Ze zijn actief in ruim 3.000 clubs overal in Vlaanderen. 

   

  Om al die sportievelingen wekelijks nog een extra dosis sportplezier, de nodige competitie en de best mogelijke ondersteuning te geven, trekt Voetbal Vlaanderen met steun van Sport Vlaanderen de komende 4 jaar 60 miljoen euro uit om haar ambitieus beleidsplan te realiseren.  

   

  "Wij willen iedereen - man, vrouw, tiener of vijftigplusser, van welke geaardheid of origine ook - zijn of haar hele leven lang laten voetballen. Niemand mag buitenspel staan", stelt Nand De Klerck van Voetbal Vlaanderen.

   

  "Daarom lanceren we vandaag dit nieuwe beleidsplan dat het voetbal in Vlaanderen de komende 4 jaar een extra stimulans moet geven. We zijn ambitieus en willen het voetbalvuur in Vlaanderen nog verder aanwakkeren en onze sport ook nog diverser en inclusiever maken."

  Wij willen iedereen - man, vrouw, tiener of vijftigplusser, van welke geaardheid of origine ook - zijn of haar hele leven lang laten voetballen. Niemand mag buitenspel staan.

  Nand De Klerck

  Focus beleidsplan Voetbal Vlaanderen 2021-2024:

  • Elk jaar 16% meer voetballende meisjes onder de 18 jaar
  • 30% meer 35-plussers tegen eind 2024
  • Een G-voetbalclub voor mensen met een beperking op minder dan 15 kilometer van ieders deur
  • Doorgedreven professionalisering van jeugd- en amateurvoetbal door het jaarlijks opleiden van minstens 1.800 gediplomeerde trainers en het aantrekken van 50% meer vrouwelijke trainers tegen 2024
  • 80% van de clubs heeft een Aanspreekpunt Integriteit tegen 2024
  • Een topsportactieplan dat focust op talentdetectie en talentontwikkeling

  Voetbalfederatie wil Vlamingen meer en langer laten voetballen