Weer een olympiër erbij: Artuur Peters boekt een ticketje richting Tokio

  Artuur Peters.

  Artuur Peters heeft zich op het olympische kwalificatietoernooi kajak in het Hongaarse Szeged voor de tweede keer in zijn leven verzekerd van deelname aan de Spelen. Onze landgenoot won de finale van de K1 1.000 meter.

  De inzet voor de finale (die vanochtend plaatsvond) was duidelijk: de top 2 bemachtigde een ticket voor Tokio.

   

  Artuur Peters liet het zich geen twee keer zeggen en nam meteen het heft in handen. In de eerste meters nam de Belg de leiding in handen en bouwde een duidelijke voorsprong op tussen 250 en 500 meter. 

   

  Peters finishte in 3'40"33 en hield de Fransman Guillaume Burger af. Die strandde op 62 honderdste seconde en pakte als nummer 2 dus ook een olympisch ticket. 

   

  Artuur Peters mag samen met zijn zus Hermien naar Tokio. Hermien Peters en Lize Broekx (K2 500m) hadden zich eerder al verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. In 2019 pakten ze hun olympisch ticket door 4e te worden op het WK in Szeged. 

  Geen Olympische Spelen voor duo Peters-Sikkens

  Artuur Peters had samen met Bram Sikkens minder succes. Het duo kon zich niet plaatsen voor de Olympische Spelen in de K2 over 1.000 meter. 

   

  In de A-finale van de regatta werden de voormalige Europese beloftekampioenen 8e op 12 seconden van de Hongaarse winnaars. Alleen de winnende teams kregen een ticket voor de Olympische Spelen. 

  Bekijk de finale met Peters, vanaf 1u24’42”:

  Peters: "Dit is hemels"

  "Dit is hemels. Ik heb enorm hard gewerkt. Ik ben ook tijdens corona altijd geconcentreerd gebleven op mijn sport en voelde dat de olympische kwalificatie er zeker inzat", reageerde Artuur Peters.

   

  "Ik lag mooi op kop in de finale, maar op het einde voelde ik de rest komen. Toch hield ik stand. Ik dacht alleen maar aan mijn eigen inspanningen en probeerde de pijn te vergeten."

   

  "Voor België is dit prachtig. We zijn een klein landje en hebben al 3 olympische deelnemers. Dat ook Guillaume Burger (die 2e werd achter Peters, red) naar de Spelen mag, maakt het perfect. Guillaume is de verloofde van mijn zus Lize."