"Vincent Mannaert is in de kleedkamer geweest om het vertrouwen uit te spreken"

  Philippe Clement

  Philippe Clement leeft ondanks de 1 op 6 in de play-offs met vertrouwen toe naar de belangrijke match van Club Brugge bij Antwerp. "Ik heb een goeie trainingsgweek gezien en voel een heel goeie vibe", zegt de coach van Club.

  Na de nederlaag in Genk reageerde Philippe Clement heel ontgoocheld en hij kondigde aan dat er een woordje gepraat zou worden. "Er is vooral de dag na de wedstrijd in Genk gepraat geweest", zei de coach van Club Brugge op de persconferentie voor de match bij Antwerp.

   

  "Na de match was de ontgoocheling bij mezelf, bij de staf en bij de spelers heel groot. Bij mij was de grootste ontgoocheling dat er na de 1-0 van Genk, die blijkbaar een klap was, te weinig reactie was. Ik ben dat zo gewoon van mijn spelers, dat ik dat als coach misschien evident vind."

   

  "Een paar uur later of de volgende ochtend kun je alles makkelijker in het juiste perspectief plaatsen. Zulke dingen gebeuren in de play-offs. Het verleden heeft ons geleerd dat er nederlagen op je pad komen wanneer je via de play-offs de titel behaalt."

   

  Verliezen is niet evident voor Club Brugge. "Bij iedereen binnen de club is de honger heel groot om elke keer te winnen. Misschien is het dan nog beter dat je met 3-0 verliest in plaats van met 1-0. Dan kom je nog meer tot dat besef."

  Vincent (Mannaert) is ook in de kleedkamer geweest om het vertrouwen van de rest van de club uit te spreken naar de spelers.

  Philippe Clement

  De gesprekken hebben blijkbaar hun effect niet gemist. "Ik heb een goeie trainingsweek gezien met veel focus bij mijn jongens. Ik hoop dat de jongens dat doortrekken in de wedstrijd. Ik voel een heel goeie vibe richting de wedstrijd tegen Antwerp."


  Het bestuur van Club heeft zijn rol gespeeld deze week. "Vincent (Mannaert) is ook in de kleedkamer geweest om het vertrouwen van de rest van de club uit te spreken naar de spelers." 


  "Wat er dan gezegd wordt in de kleedkamer? Ik ga nu niet vertellen wat er op onze meetings gezegd wordt. Net zoals ik onze tactische aanpak niet verklap. Maar het was meer om op te peppen, dan om de spelers op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Vincent weet dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt."

  "De dobbelsteen kan nog een aantal keer draaien"

  Club Brugge haalt duidelijk niet het niveau van het beste Club Brugge eerder in het seizoen. "Neen, dat is niet frustrerend. Eerst en vooral: je wint en je verliest samen." 

   

  "En dit zijn matchen tussen de 4 beste ploegen in België. Dan is het moeilijker om die dominantie te hebben die er een groot deel van het seizoen is geweest."

   

  "Als je kijkt naar de 4 wedstrijden die al gespeeld zijn. Alle vier hadden ze een heel andere uitslag kunnen hebben. Geen enkele ploeg heeft een andere ploeg 70 minuten gedomineerd en al zeker geen 90 minuten." 

   

  "De dobbelsteen kan nog een aantal keer draaien. We moeten gefocust zijn op onszelf om onze eigen momenten te pakken en geen momenten weg te geven."

  Clement kan tegen Antwerp ook weer rekenen op Eder Balanta, die hersteld is van zijn blessure. "Iedereen is fit, behalve Federico Ricca en Nabil Dirar. Die zullen ook niet meer in actie komen in de play-offs."

  Bekijk hier de persconferentie met Philippe Clement:

  Lees ook: