Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen van Stijnen, Corstjens en boekhouder

  Stijn Stijnen is al jaren een van de drijvende krachten bij Patro Eisden, in verschillende functies.

  Patro Eisden Maasmechelen, dat in eerste nationale uitkomt, is tijdelijk in handen van trainer Stijn Stijnen, speler Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen. De drie hebben de club van de ondergang gered. Patro Eisden heeft via het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) woensdag ook een positief advies licentie-advies gekregen.

  In december 2020 raakte bekend dat de Britse zakenman Derrick Devonport na de excentrieke Iraanse zakenman Salar Azimi de nieuwe overnemer was, maar die heeft afgehaakt. Hij was blijkbaar niet in staat zijn financiële beloften na te komen. 

   

  Het verhaal Devonport ging niet door, waardoor de Patro-saga weer een nieuwe wending kreeg met Stijn Stijnen, Rik Vliegen als tijdelijke voorzitter en Wouter Corstjens. Voor boekhouder Vliegen had het rondkrijgen van het licentiedossier heel wat voeten in de aarde. 

   

  Trainer Stijnen en speler Corstjens trokken de baan op om een financiële partner te zoeken en die werd gevonden in het Nederlandse investeringsbedrijf Wyckerveste met aan het roer Hessel Meijer. Stijnen, Vliegen en Corstjens benadrukken dat ze nog heel wat werk voor de boeg hebben om de club gezond te krijgen en te houden. Daarom reiken ze de hand naar lokale mensen, die op bestuurlijk vlak de touwtjes in handen willen nemen.


     Vorige maand dreigde het licentieverhaal weer mis te lopen wegens onder meer openstaande schulden voor een totaalbedrag van bijna een half miljoen euro aan onder meer belastingen, RSZ, bedrijfsvoorheffingen. Op de valreep is woensdag het financiële luik opgelost geraakt, waardoor de licentiemanager een positief advies gaf.

  Stijn Stijnen (links) met oud-eigenaar Salar Azimi (rechts)

   Donderdag werd bekendgemaakt dat de club een voorlopig nieuwe bestuursploeg krijgt met een standvastige financiële partner. Die werd gevonden in de Nederlands-Limburgse projectontwikkelaar Hessel Meijer, die vroeger ook al aan de slag was bij Roda JC in Kerkrade. 

   

  De man van het investeringsbedrijf Wyckerveste heeft plannen om de site rondom het Patro-stadion als amusementszone te ontwikkelen, net zoals hij in Kerkrade deed.


     "Supporters, sponsors en gemeente willen niet liever dat Patro weer in lokale handen komt. Een lokale verankering is volgens ons de enige juiste toekomstvisie. Rik, Wouter en ikzelf hebben de voorbije maanden heel hard gewerkt om een oplossing te vinden.Op bestuurlijk vlak hebben we nul ambitie." 

   

  "Rik wordt nu voorzitter, maar we reiken de hand naar lokale personen die de bestuursfuncties zullen overnemen. Op dit moment is hier zeker geen sfeer van rozengeur en maneschijn. De club is zeker nog niet op het droge", aldus Stijnen, die net als Wouter Corstjens bij Patro bijna was weggeplukt.