Openwaterzwemmer Logan Vanhuys verlaat EK met 19e en 16e plek

  Op het EK zwemmen in Boedapest is de Belgische openwaterzwemmer Logan Vanhuys 19e geworden op de 5 kilometer en 16e op de 10 kilometer. Het goud ging op beide afstanden naar de Italiaanse topper Gregorio Paltrinieri.

  De gouden plakken voor Gregorio Paltrinieri zijn geen grote verrassing. De Italiaan is een van de beste langeafstandszwemmers van zijn generatie. Hij is de olympische kampioen op de 1.500 meter. Op die afstand werd hij ook al 2x wereldkampioen.

   

  In Boedapest kroonde hij zich nu ook tot Europees kampioen op de 5 kilometer en 10 kilometer in open water.

   

  Logan Vanhuys finishte woensdag als 19e na 5 kilometer, op 1'19" van winnaar Paltrinieri. Vandaag deed hij op de 10 kilometer, de olympische afstand, enkele plaatsen beter. Hij werd 15e op 47,8 seconden van de Italiaan.