Groot feest in Lissabon, kleiner feest in Manchester na landstitels van Sporting en City

  0 / 0

  Gisteren werden er in Europa twee landstitels uitgedeeld. Sporting kroonde zich voor het eerst sinds 2002 tot kampioen van Portugal, Manchester City haalde het voor de 3e keer in 4 jaar in Engeland. De vreugde en de ontlading in Lissabon was groot, in Manchester gingen een honderdtal fans vieren aan het stadion.

  De fans van Sporting hebben heel lang moeten wachten op een landstitel en dus was de euforie bij de fans groot. In het stadion was niemand welkom, maar duizenden supporters kwamen vierend op straat in Lissabon. De spelers reden met de trofee door de stad. 

   

  De coronamaatregelen werden niet altijd gerespecteerd en het kwam op bepaalde plaatsen ook tot een confrontatie tussen de politie en de supporters.

   

  In Manchester bleef het feest eerder beperkt. City werd kampioen zonder zelf te spelen, maar een honderdtal fans kwam wel samen aan het stadion. De echte euforie bewaren ze daar misschien voor 29 mei, de dag van de Champions League-finale.

  Beelden uit Lissabon

   

  (Scroll naar onder voor beelden van het feest in Manchester.)

  Lees ook:

  Beelden uit Manchester bij het stadion van City