Ga naar de inhoud

Eerste rit in Hongarije is prooi voor Bauhaus, Meeus sprint naar 3e plek

 wo 12 mei 2021 19:31
Phil Bauhaus maakt het zegegebaar in Hongarije.
Phil Bauhaus maakt het zegegebaar in Hongarije.

De Duitser Phil Bauhaus heeft woensdag de 1e etappe in de Ronde van Hongarije op zijn naam geschreven. Daarmee is de renner van Bahrain-Victorious ook meteen de eerste leider. Jordi Meeus werd 3e in de massasprint.

De Ronde van Hongarije kan voor zijn 42e editie rekenen op een erg sterk deelnemersveld, met daarin 8 WorldTour-ploegen, maar ook twee Belgische teams: Sport Vlaanderen-Baloise en Bingoal Pauwels Sauces.

 

De vijf etappes zijn allemaal kansen voor de sprinters, behalve de aankomst bergop van zaterdag.

 

Tijdens de openingsetappe van 173 kilometer van Siofok naar Kaposvar koos de jonge Belg Fabio Van den Bossche voor de vroege vlucht samen met twee kompanen, maar de verwachte sprint ontlopen lukte niet.

 

Daarin zette Bora-Hansgrohe zijn Belgische sprinter Jordi Meeus helemaal voorin af, maar twee renners bleken sneller: Bauhaus boekte zijn tweede zege van het seizoen, met een kleine voorsprong op Mareczko. Met Timothy Dupont (vijfde) finishte nog een tweede Belg voorin.

 

In het klassement heeft Bauhaus een voorsprong van 4 seconden op Mareczko en vluchter Patryk Stosz. Meeus is 4e op 6 seconden. Dankzij de bonificatieseconden die ze onderweg namen, staan ook Edward Theuns (5e ) en Van den Bossche (7e) in de top tien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
rittenschema
        winnaar leider
rit 1 12/05 Siofok - Kaposvar 173 km Bauhaus Bauhaus
rit 2 13/05 Balatonfüred - Nagykanizsa 183 km Meeus Meeus
rit 3 14/05 Veszprem - Tata 142 km Bauhaus Bauhaus
rit 4 15/05 Balassagyarmat - Gyöngyös 202 km Howson Howson
rit 5 16/05 Boedapest - Boedapest 92 km Theuns Howson