Blessin, Clement en Kompany genomineerd voor trofee van Coach van het Jaar

  Alexander Blessin, Philippe Clement en Vincent Kompany zijn de drie genomineerden voor de trofee van Coach van het Jaar. Dat heeft de Pro League woensdag bekendgemaakt.

  De Pro League Awards vieren hun terugkeer na een jaar afwezigheid door de coronapandemie. Philippe Clement kan zichzelf opvolgen op de erelijst, in 2019 werd hij op weg naar de titel met KRC Genk al eens verkozen tot Coach van het Jaar.

   

  Dit jaar ligt hij met Club Brugge op koers voor een tweede opeenvolgende landstitel, al is de riante voorsprong van blauw-zwart intussen gekrompen tot vijf punten op Genk, met nog vier speeldagen te gaan in de Champions' play-offs.

   

  De Duitser Alexander Blessin greep met KV Oostende nipt naast de top 4 en staat met de kustploeg aan de leiding in de Europe play-offs.

   

  Vincent Kompany loodste het jonge Anderlecht in zijn debuutjaar als coach naar de 3e plaats in de reguliere competitie en een stek in de Champions' play-offs.

   

  Spelers, coaches en bestuurders konden tussen 19 en 30 april hun stem uitbrengen op de beste voetballer in de Jupiler Pro League. Er werd ook gestemd voor de Profvoetballer van het Jaar in 1B, de Profvoetbalster van het Jaar, Belofte van het Jaar, Coach van het Jaar en Scheidsrechter van het Jaar.

   

  Op maandag 24 mei worden de winnaars van de Pro League Awards bekendgemaakt.