UEFA start disciplinair onderzoek naar Super League-volhouders Real, Juve en Barça

  Barcelona is een van de clubs die blijft volhouden.

  De Europese voetbalbond UEFA heeft een disciplinair onderzoek geopend naar Real Madrid, Barcelona en Juventus. Het zijn de drie clubs die nog niet officieel uit de controversiële Super League gestapt zijn. Welke sancties er hen mogelijk boven het hoofd hangen, is niet bekend.

  De UEFA heeft intussen 9 van de 12 Super League-clubs weer in de armen gesloten. Die clubs kregen wel een sanctie, zo moeten ze 5 procent van hun Europese prijzengeld inleveren en moeten ze een bedrag doneren dat geïnvesteerd wordt in jeugdvoetbal.

   

  Maar Juventus, Barcelona en Real Madrid blijven tot vandaag vasthouden aan het idee van een Super League en dat pikt de UEFA niet. Er wordt nu een disciplinair onderzoek gestart. "De onderzoekers zullen kijken of er inbreuken gepleegd zijn tegen het UEFA-reglement."

   

  Eerder liet de Europese voetbalbond al verstaan dat de clubs zware straffen riskeren. De clubs kunnen uitgesloten worden van de competities van de UEFA, een van de zwaarst mogelijke sancties. De bestuurders kunnen geweerd worden van alle voetbalgerelateerde activiteiten.