VIDEO: De 5 sleutelmomenten van rit 4 in de Giro: strijd op twee fronten

  We kwamen ogen tekort in de 4e rit van de Ronde van Italië, die gekenmerkt werd door wisselende kansen, ook voor het roze, en uiteindelijk een verrassende winnaar. Ook van de strijd tussen de favorieten vind je hier de beelden.

  1. Hermans en Campenaerts ontsteken monstervlucht

  Vanaf kilometer nul kozen twee Belgische matrozen het ruime sop: Victor Campenaerts en Quinten Hermans. Na 40 kilometer met z'n tweetjes door de regen knallen, kregen de 2 Belgen gezelschap van maar liefst 23 andere renners. 2+23= 25 vroege vluchters. 

  2. Trio rijdt weg in afdaling eerste beklimming: Hermans virtueel roze

  Intermarché-Wanty-Gobert wist niet van ophouden. Onze landgenoot Quinten Hermans trok samen met ploegmakker Rein Taaramäe en Christopher Juul Jensen ten aanval in de afdaling van de eerste beklimming. Het drietal fietste een mooie voorsprong bij elkaar. 

  3. Hermans moet passen op steile tweede beklimming

  Het zag er lange tijd heel goed uit voor onze landgenoot, maar bij het aansnijden van het steile stuk op de 2e beklimming moest hij zijn kompanen laten gaan. Even later werd Hermans opgeslokt door de achtervolgers onder leiding van De Marchi en Vervaeke.

  4. Dombrowski wint vanuit de achtergrond, Vervaeke (4e) beste Belg

  In de monsterontsnapping had Joe Dombrowski zich bijna de hele dag koest gehouden, maar toen Alessandro De Marchi versnelde, had de Amerikaan het goeie moment geroken. Dombrowski profiteerde van het werk van De Marchi en liet hem op het einde achter. Als "troostprijs" mag de Italiaanse veteraan wel het roze aantrekken. Louis Vervaeke reed een alerte koers en eindigt als 4e.

  5. Almeida lost, Evenepoel verliest 11 seconden

  Bij Deceuninck-Quick Step hadden ze niet meteen zin om het roze over te nemen, maar ze hadden wel gehoopt dat hun 2 kopmannen zonder tijdverlies de eerste bergrit zou overleven. Remco Evenepoel slaagde daar nog behoorlijk in, al kon ook hij het tempo van Bernal en co niet volgen, maar João Almeida kreeg al een fameuze rekening gepresenteerd. De rolverdeling is alvast duidelijk: niet Evenepoel zal knechten voor Almeida maar andersom.

  Lees ook:

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Turijn - Turijn8.6 kmGannaGanna
  2/>Stupinigi - Novara179 kmMerlierGanna
  3/>Biella - Canale190 kmvan der HoornGanna
  4/>Piacenza - Sestola187 kmDombrowskiDe Marchi
  5/>Modena - Cattolica177 kmEwanDe Marchi
  6/>Grotte di Frasassi - San Giacomo160 kmMäderValter
  7/>Notaresco - Termoli181 kmEwanValter
  8/>Foggia - Guardia Sanframondi170 kmLafayValter
  9/>Castel di Sangro - Campo Felice158 kmBernalBernal
  10/>L'Aquila - Foligno139 kmSaganBernal
  11/>Perugia - Montalcino162 kmSchmidBernal
  12/>Siena - Bagno di Romagna212 kmVendrameBernal
  13/>Ravenna - Verona198 kmNizzoloBernal
  14/>Cittadella - Monte Zoncolan205 kmFortunatoBernal
  15/>Grado - Gorizia147 kmCampenaertsBernal
  16/>Sacile - Cortina d'Ampezzo153 kmBernalBernal
  17/>Canazei - Sega di Ala193 kmMartinBernal
  18/>Rovereto - Stradella231 kmBettiolBernal
  19/>Abbiategrasso - Alpe di Mera166 kmYatesBernal
  20/>Verbania - Alpe Motta164 kmCarusoBernal
  21Senago - Milaan30.3 kmGannaBernal