Steven Defour: "In mijn hoofd was ik er al lang klaar mee"

  Steven Defour

  Steven Defour is door een blessure niet langer speler van KV Mechelen. "Toen ik dat nieuws hoorde, ben ik meteen aan mijn nieuwe job begonnen", zegt hij in onze podcast '90 minutes'. Hij is nu lid van de technische staf.

  Vandaag maakte Steven Defour bekend dat hij zijn laatste match als profvoetballer heeft gespeeld. Door een blessure komt hij niet meer in actie in de play-offs en dus zit zijn voetbalcarrière erop.

   

  In aflevering 2 van onze voetbalpodcast 90 minutes kwam het onderwerp natuurlijk aan bod. "Ik heb echt mijn laatste minuten gespeeld, het ging niet meer. Ik had nog graag de play-offs uitgespeeld, maar een klein scheurtje in mijn quadriceps heeft er anders over beslist."

   

  Heel jammer vindt Defour het niet. "We zaten in een goeie flow, de ploeg is nog altijd goed bezig, maar in mijn hoofd was ik er al lang klaar mee. Toen ik het nieuws (over mijn blessure) hoorde, ben ik meteen aan mijn nieuwe job begonnen."

  Ik wil op termijn coach van een eerste ploeg worden, maar ik wil daar mijn tijd voor nemen.

  Steven Defour

  "Je weet waar je aan begint als je trainer wordt. Maar ik moet beginnen bij het begin. Ik heb nog een lange weg te gaan en ik ben heel blij dat ik in de staf van Wouter (Vrancken) mijn steentje kan bijdragen."


  "Ik zal me vooral samen met Kevin Van Dessel bezighouden met de eerste ploeg en naar de jeugd toe de doorstroming verbeteren en kijken wat de werkpunten zijn."


  Heeft Defour de brandende ambitie om hoofdcoach te worden? "Ik wil op termijn coach van een eerste ploeg worden, maar ik wil daar mijn tijd voor nemen."

  KV Mechelen was niet de enige ploeg waar Steven Defour een aanbieding van had gekregen, er waren nog geïnteresseerde teams. "Dat waren meestal de ploegen waar ik voor gespeeld heb", zegt Defour. "Maar dat waren vastgepinde posities en bij KV Mechelen krijg ik meer ruimte om mijn ding te doen."

  Luister hier naar de podcast of in je favoriete podcastapp

  90 minutes is een samenwerking van Sporza en Friends of Sports. De podcast is ook met video beschikbaar als vodcast op: