Pep Guardiola: "Van de drie landstitels was dit zeker de moeilijkste"

  Pep Guardiola mocht in 2018 en 2019 al eens de Premier League-trofee voelen.

  Met drie landstitels en in totaal 10 trofeeën heeft succescoach Pep Guardiola meer dan zijn stempel gedrukt in 5 seizoenen bij Manchester City. "We zullen ons dit seizoen altijd herinneren voor de manier waarop we de titel hebben gepakt", zegt de Spanjaard.

  Na 2018 en 2019 heeft Pep Guardiola Manchester City voor de 3e keer naar de landstitel geloodst. "Maar deze titel valt niet te vergelijken met de vorige twee", zegt de succescoach. "Dit was zeker de moeilijkste."

   

  "We zullen ons dit seizoen altijd herinneren voor de manier waarop we de titel hebben gepakt. Ik ben zo trots om trainer te zijn van deze groep. Elke dag vechten ze voor succes, elke dag willen ze beter worden."

   

  Manchester City kan nog de kroon op het werk zetten met de eindzege in de Champions League. "Maar de Premier League is bij het begin van elk seizoen het hoofddoel", zegt Guardiola.

   

  "In de Engelse competitie moet je er elke week staan, thuis en op verplaatsing. Alleen door elke week de beste te zijn, kan je dit kampioenschap winnen. Het is een heel groot succes."

   

  Guardiola bedankte ook nog eens de fans, die er een heel seizoen niet bij konden zijn. "Op de moeilijkste momenten misten we hun steun, maar we weten dat ze altijd achter ons staan. We voelen hun liefde en hopelijk kunnen we binnenkort samen vieren."

  Lees ook: