Vijf spelers mogen van OH Leuven andere oorden opzoeken

  Onder meer deze David Hubert moet op zoek naar een nieuwe club.

  OH Leuven heeft dinsdag op haar website het vertrek van vijf spelers aangekondigd. Frédéric Duplus, David Hubert, Samy Kehli, Olivier Myny en Derrick Tshimanga zien hun aflopende overeenkomst niet verlengd worden en mogen beschikken.

  Frédéric Duplus startte het seizoen nog als kapitein van OH Leuven. De 31-jarige Fransman kende evenwel veel pech en viel twee keer uit met een zware blessure. In totaal droeg hij 71 keer het truitje van OHL. Dit seizoen speelde hij slechts zeven wedstrijden.


  David Hubert speelde een sterk seizoen waarin hij zich opwierp tot het verlengstuk op het veld van coach Marc Brys. Hij kwam 33 keer in actie, maar mag toch vertrekken. De 33-jarige defensieve middenvelder kwam in vier seizoenen bij OHL tot 89 wedstrijden.


  Derrick Tshimanga speelde in vier seizoenen bij OHL 97 officiële duels. Ook de 32-jarige linksback kreeg dit seizoen af te rekenen met heel wat blessureleed waardoor zijn bijdrage beperkt bleef tot elf matchen.


  Eerder verlieten ook al Jérémy Perbet (FC Luik), Stallone Limbombe (Lierse Kempenzonen), Tom Van Hyfte (KFC Mandel United), Brent Laes (Lierse Kempenzonen) en Jordy Gillekens (Lierse Kempenzonen) de Leuvense club. Sascha Kotysch moest door een blessure een punt zetten achter zijn carrière als voetballer.


  Promovendus OH Leuven beëindigde het reguliere seizoen in de Jupiler Pro League als elfde. Het speelde tot de laatste speeldag mee voor deelname aan de play-offs.