Italië houdt zijn hart vast: Marco Verratti is weken out met knieblessure

  Raakt Marco Verratti nog op tijd fit voor het EK?

  Slecht nieuws voor de Squadra Azzurra: middenvelder Marco Verratti is 4 à 6 weken buiten strijd door een knieblessure. De speler van PSG staat dus voor een race tegen de klok om op tijd fit te raken voor het EK. Over exact een maand spelen de Italianen hun eerste wedstrijd.

  Marco Verratti heeft zich vorige week donderdag op training geblesseerd aan zijn rechterknie. Aanvankelijk werd gedacht dat de middenvelder zo'n drietal weken buiten strijd zou zijn, maar na verder onderzoek is die termijn nu bijgesteld naar 4 à 6 weken.

   

  Dat betekent dus meteen ook dat het EK van de 28-jarige middenvelder op de helling staat. Verratti's onbeschikbaarheid zou een domper zijn voor bondscoach Roberto Mancini, die van de PSG-speler een sleutelpion in zijn elftal gemaakt heeft.

   

  Over exact één maand, op vrijdag 11 juni, speelt Italië tegen Turkije zijn eerste groepsmatch.