Evenepoel: "Als de kans zich aandient, zal ik het roze niet laten liggen"

  Terwijl ploegleider Klaas Lodewyck er niet happig is om vandaag al de roze leiderstrui te veroveren, denkt zijn poulain Remco Evenepoel zelf daar toch anders over. "Ik ga niet expres lossen om de trui niet te pakken."

  Remco Evenepoel maakte de eerste dagen van de Giro een gretige indruk, ondanks dat er op voorhand werd aangekondigd dat hij een afwachtende houding zou aannemen. Het zorgt ervoor dat Evenepoel op dag 4 al het roze kan aantrekken. Maar wil hij dat wel?

   

  "Als de kans zich voordoet, zal ik die zeker niet laten liggen. Ik ga niet expres lossen om de trui niet te pakken", zegt Evenepoel onomwonden. "Dat is niet onze ingesteldheid."

   

  "Op een aankomst als vandaag heeft João (Almeida) wel meer kans dan ik. Ik probeer gewoon geen tijd te verliezen. En veilig aan te komen."

   

  Er wordt immers een regendag verwacht, wat wel eens voor verraderlijke toestanden zou kunnen leiden. "Het zijn niet mijn favoriete weersomstandigheden. In België regent het ook regelmatig, dus het is niet zo dat ik er niet tegenkan. Gisteren had ik veel vertrouwen in de regen, dus ik heb geen schrik."

   

  Filippo Ganna, de huidige leider, liet gisteren verstaan dat hij verwacht vandaag zijn roze trui af te moeten staan aan Evenepoel, die al grote indruk maakte. "Dat is om de druk bij de anderen te leggen."

  Lodewyck: "Laat Foss maar paar dagen van roze genieten"

  Terwijl Remco Evenepoel niet nee zou zeggen tegen een eerste roze trui uit zijn carrière, ziet zijn ploegleider Klaas Lodewyck dat toch anders. "Roze is geen doel, want er komt zoveel extra bij kijken, zoals al die podiumceremonies. Het is geen zegen, ook niet voor João."

   

  "Veel mensen vergeten dat ook Foss nog boven Remco staat. Dat is zeker geen pannenkoek. Ik hoop dat die jongen het roze neemt en er een paar dagen van geniet."

   

  De eerste dagen van Evenepoel stemmen Lodewyck dan wel weer positief. "Het gaat vrij vlot, zeker gezien hij zo lang uit competitie is geweest. Hij heeft ook weer een goed gevoel in het peloton. Hij wint vertrouwen dag na dag."

   

  "Sowieso wordt het vandaag een eerste test, al vraag ik mij af of iedereen wel voluit wil gaan na zo'n lange dag in de regen? Onze dag is geslaagd als onze 2 kopmannen met de andere klassementsrenners finishen en dus geen tijd verliezen."

  Lees ook:

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Turijn - Turijn8.6 kmGannaGanna
  2/>Stupinigi - Novara179 kmMerlierGanna
  3/>Biella - Canale190 kmvan der HoornGanna
  4/>Piacenza - Sestola187 kmDombrowskiDe Marchi
  5/>Modena - Cattolica177 kmEwanDe Marchi
  6/>Grotte di Frasassi - San Giacomo160 kmMäderValter
  7/>Notaresco - Termoli181 kmEwanValter
  8/>Foggia - Guardia Sanframondi170 kmLafayValter
  9/>Castel di Sangro - Campo Felice158 kmBernalBernal
  10/>L'Aquila - Foligno139 kmSaganBernal
  11/>Perugia - Montalcino162 kmSchmidBernal
  12/>Siena - Bagno di Romagna212 kmVendrameBernal
  13/>Ravenna - Verona198 kmNizzoloBernal
  14/>Cittadella - Monte Zoncolan205 kmFortunatoBernal
  15/>Grado - Gorizia147 kmCampenaertsBernal
  16/>Sacile - Cortina d'Ampezzo153 kmBernalBernal
  17/>Canazei - Sega di Ala193 kmMartinBernal
  18/>Rovereto - Stradella231 kmBettiolBernal
  19/>Abbiategrasso - Alpe di Mera166 kmYatesBernal
  20/>Verbania - Alpe Motta164 kmCarusoBernal
  21Senago - Milaan30.3 kmGannaBernal