Lukaku speelt volgend seizoen in de Serie A ook tegen Salernitana

  Na kampioen Empoli heeft ook Salernitana zich in de Italiaanse tweede klasse verzekerd van promotie naar de Serie A. Het won zijn wedstrijd op de laatste speeldag met 0-3. Voor de club uit Salerno wordt dit het derde verblijf in de Serie A, het eerste sinds het seizoen 1998-1999. 

  In 1999 zakte Salernitana uit de Serie A en daarna beleefde de club zwarte jaren met zelfs een faillissement en een herstart in de Serie D, de vijfde klasse. Nu viert het zijn terugkeer op het hoogste niveau. Het eindigde de competitie op plek 2.

   

  De club werd in die magere jaren deels overgenomen door Claudio Lotito, maar zal komend seizoen van eigenaar moeten veranderen. Lotito deelt immers ook de lakens uit bij Lazio en het reglement van de Italiaanse voetbalbond FIGC verbiedt dat twee clubs uit een competitie dezelfde eigenaar hebben.

   

  Monza, de club van ex-premier en voormalig Milan-eigenaar Silvio Berlusconi, kan ook nog promoveren. Het werd 3e en speelt nu barrages.

   

  Crotone en Parma zijn al zeker van degradatie naar de Serie B. Benevento staat met nog drie speeldagen te gaan op de laatste degradatieplaats.