Degradant Moeskroen bemachtigt via BAS opnieuw een licentie

  Moeskroen mag in 1B aantreden.

  Moeskroen heeft zijn vel voor de zoveelste keer gered via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. De club werd gebuisd door de Licentiecommissie van de KBVB, maar heeft in tweede zit toch een licentie voor profvoetbal gekregen. Het kan dus aantreden in de 1B Pro League.

  KV Oostende en Moeskroen raakten in april niet door de test van de Licentiecommissie, maar krijgen nu allebei via het BAS toch een proflicentie. 

   

  Voor Moeskroen is het al de 6e keer in 7 jaar dat het zijn licentie via deze "herkansing" moest behalen.

   

  De Licentiecommissie had vooral vragen over de financiën van Moeskroen. Ze kwam schimmige fondsen en leningen, ontbrekende documenten en ontraceerbaar kapitaal op het spoor. Hoofdaandeelhouder Gérard Lopez dacht even aan een verkoop, maar bevestigde uiteindelijk zijn engagement ook in 1B voort te zetten.     

   

  "Het bestuur, de spelers en de supporters kunnen alleen maar blij zijn met deze beslissing", klinkt het op de website. "We bereiden ons vanaf nu zo goed mogelijk voor op volgend seizoen."

   

  Geen degradatie naar de amateurreeksen dus, wel naar 1B. Sportief kon Moeskroen zich dit seizoen immers niet handhaven in de hoogste afdeling. Opmerkelijk, Moeskroen kreeg wel geen licentie voor Europees voetbal.  

  Voorzitter Declerck: "Worden beetje geviseerd, denk ik"

  "Ik had er goede hoop in, maar ik ben blij dat het vraagteken nu weg is", reageert Moeskroen-voorzitter Patrick Declerck. "Ik vind dat het verdiend is ook. Dit jaar was ik na het pleidooi van onze advocaat nog optimistischer over de goede afloop dan andere jaren."

   

  "Volgens de Licentiecommissie hadden wij onvoldoende de continuïteit voor dit en volgend seizoen aangetoond, maar dat hadden we aangepast in ons dossier voor het BAS. We wisten dat er wat documenten ontbraken, maar die hebben we er dan nu bijgevoegd."

   

  De expliciete steun van de hoofdaandeelhouder is belangrijk. "Ik ken onze hoofdaandeelhouder, meneer Lopez. En wat hij belooft, dat doet hij. Ik heb dat nooit in twijfel getrokken."

   

  Moeskroen redt zich zo al voor de 6e keer in 7 jaar. "Er zijn ook vragen gesteld aan KV Oostende, dat is vergelijkbaar, hoor." Maar wordt het volgend jaar eerste zit? "Waarom moet Moeskroen altijd naar het BAS? We worden wel een beetje geviseerd, denk ik."