Belgian Cat Marjorie Carpréaux zoekt het basketbalgeluk in Polen

  Marjorie Carpréaux in het shirt van de Belgian Cats.

  Marjorie Carpréaux trekt voor het eerst sinds 2012 weer naar het buitenland. De spelverdeelster bij de Belgian Cats verlaat Castors Braine en verhuist naar Polen. Ze tekende een contract bij Enea AZS Poznan.

  Marjorie Carpréaux (33) is samen met Ann Wauters de meest ervaren speelster bij de Belgian Cats. Na de zomer trekt ze naar Polen om in het shirt van Poznan te gaan spelen.

   

  Eerder speelde Carpréaux al in Italië, Frankrijk en Zweden, maar sinds 2012 speelde ze weer voor Belgische clubs. Het afgelopen seizoen kwam ze uit voor Castors Braine, dat op weg leek naar de titel, maar door coronabesmettingen niet kon aantreden in de finale tegen Namen.

   

  "Ik ga een zotte zomer tegemoet met het EK basketbal en de Olympische Spelen, maar daarna kan ik niet wachten om voor Poznan te spelen", zegt Carpréaux. "Ik ben zo blij dat ik voor Poznan getekend heb."