KV Oostende slaagt voor herexamen en krijgt licentie van BAS

  Oostende krijgt groen licht.

  KV Oostende heeft goed nieuws gekregen van het BAS. De kustploeg krijgt een licentie en mag komend seizoen gewoon in 1A aantreden. Ook Europees voetbal behoort nu tot de mogelijkheden, of toch als de ploeg dat in de play-offs nog kan afdwingen.

  KV Oostende botste voor de Licentiecommissie van de voetbalbond vorige maand op een njet. Het grote probleem was de onvolledigheid van het dossier. Het ging bijvoorbeeld om ontbrekende betalingsbewijzen van RSZ of bedrijfsvoorheffingen, maar ook om ramingen van inkomsten en uitgaven. Ook zou er onduidelijkheid zijn over de oorsprong van de fondsen. 

   

  De club moest dus een herexamen afleggen bij het BAS. Vorige week had KV Oostende aan een korte zitting genoeg om de laatste manco's in het licentiedossier op te helderen. Vandaag kreeg het de uitslag: geslaagd.

   

  De kustploeg, die dit seizoen sportief al hoge ogen heeft gegooid, mag dus ook volgend seizoen gewoon in 1A aantreden. En als het de Europe play-offs tot een goed einde brengt, mag KVO ook Europa in.