Ga naar de inhoud

Juventus-coach Pirlo: "Ontslag nemen? Neen, ik geloof dat ik tij kan keren"

Andrea Pirlo wil op post blijven bij Juventus.

Juventus wou als initiatiefnemer van de Super League niet meer deelnemen aan de Champions League en daar lijkt de Oude Dame zelfs zonder Super League in te slagen. Na de 0-3-nederlaag tegen Milan is Juve immers uit de top 4 getuimeld. De druk op Andrea Pirlo is immens, maar de coach wil niet wijken.

Na 9 titels op een rij is het dit seizoen een pak minder bij Juventus. De Scudetto is dit jaar voor Inter en bovendien dreigt de Oude Dame zelfs naast Champions League-voetbal te grijpen. Niet omdat de Super League geïmplodeerd is, wel omdat het uit de top 4 is getuimeld in de Serie A.

 

In de topper tegen Milan kon Juventus zondagavond op geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning. Integendeel: de bezoekers deelden een ferme tik uit met de 0-3 in Turijn. Met nog 3 speeldagen te gaan groeit de druk op coach Andrea Pirlo, maar die wil op post blijven.

 

"Of ik ontslag zal nemen? Neen", was Andrea Pirlo resoluut na de beschamende thuisnederlaag. "Ik heb deze job met veel enthousiasme aanvaard. En ook al gaat het moeilijk, ik doe voort."

 

"Ik denk dat ik beter kan en ik geloof erin dat ik het tij kan keren, samen met het team. We moeten vooruit kijken. Ik blijf hard werken zolang ik kan."