Dreigt uitsluiting uit Serie A voor Juventus? "Regels gelden voor iedereen"

  Het seizoen van Juventus kent meer laagtes dan hoogtes.

  Gabriele Gravina, de Italiaanse bondsvoorzitter, heeft Juventus een fikse waarschuwing gegeven. Als de club zich niet officieel terugtrekt uit de veelbesproken Super League, zal ze uitgesloten worden uit de Serie A. "De regels gelden voor iedereen."

  Juventus was een van de 12 clubs die het initiatief namen voor de Super League, de controversiële gesloten competitie. Na protest werd het idee al snel afgevoerd en 9 clubs trokken zich al officieel terug uit de overeenkomst. Zij bereikten een akkoord met de UEFA over het afstaan van 5 procent van hun inkomsten uit Europees voetbal gedurende een seizoen. 

   

  Juventus, Real Madrid en FC Barcelona trokken zich nog niet terug. Hun zaak wordt momenteel nog bestudeerd door de disciplinaire instanties van de UEFA.

   

  En voor Juventus kan het nog meer gevolgen hebben. "Wanneer clubs willen deelnemen aan het Italiaans kampioenschap, moeten ze de wettelijke principes van internationale organisaties in het voetbal erkennen", legde Gravina uit. 

   

  "Het is duidelijk dat dit voor Juventus momenteel niet het geval is. Ik vind het jammer voor de supporters maar de regels gelden voor iedereen. Ik hoop dat dit getouwtrek snel kan eindigen. Deze tweedracht doet de sportwereld geen goed. Ik hoop dat er een oplossing komt."