Ga naar de inhoud

Tienen en Kontich promoveren niet, ondanks groen licht van Licentiecommissie

Anderlecht, met Red Flame Tessa Wullaert, lijkt op weg naar de titel. Het zou de vierde titel op rij zijn voor RSCA.

Geen verrassingen in de uitspraak van de de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Alle 10 ploegen krijgen groen licht voor volgend seizoen. Ook EVA's Tienen en FC Kontich kregen de licentie voor de hoogste reeks in het vrouwenvoetbal, maar promoveren niet.

Er zullen volgend seizoen dan toch geen 12 teams mogen deelnemen aan de Scooore Super League, de hoogste klasse in het vrouwenvoetbal. De voetbalbond ambieerde om op korte termijn naar 12 clubs te gaan in de Super League, maar zal daar nog even mee moeten wachten.

 

De Licentiecommissie keurde de aanvragen van de huidige 10 teams uit de Super League goed, maar gaf ook groen licht voor de aanvraag van EVA's Tienen en FC Kontich. Voor FC Kontich is dat een primeur, Tienen nam ook vorig seizoen de licentie in ontvangst.

 

Die laatste 2 zullen echter niet naar de hoogste klasse promoveren. Reden daarvoor: wegens de coronacrisis zijn er in de lagere afdelingen geen wedstrijden gespeeld. "En dus voldoen EVA's Tienen en FC Kontich niet aan de sportieve voorwaarden om te promoveren", zegt Katrien Jans, manager vrouwenvoetbal bij de KBVB.

 

Omdat er geen Pro League-teams gebruik maakten van de vereenvoudigde procedure om een vrouwenteam in te schrijven in de Super League, start de competitie volgend jaar dus met dezelfde 10 ploegen.

Vrouwenvoetbal zet stappen

Dit seizoen zette de Super League een enorme stap voorwaarts. Het aantal deelnemende ploegen werd opgetrokken van 6 naar 10. Daarbovenop kreeg de competie dit jaar met Scooore ook een naamsponsor. Eleven Sports bood dan weer meer matchen live aan op televisie.