Filippo Ganna vreest voor zijn roze trui dinsdag: "Evenepoel had fantastische benen"

  Remco Evenepoel heeft indruk gemaakt op Filippo Ganna.

  Filippo Ganna denkt dat hij morgen niet meer in de roze trui zal pronken op het podium. "Hopelijk blijft de trui in de ploeg." Maar Ganna zag ook gevaar van buiten de ploeg. "Het is goed om Remco weer in het peloton te zien."

  De roze trui van Filippo Ganna kwam maandag niet in gevaar, maar dat zou dinsdag anders kunnen zijn. De aankomst volgt dinsdag in Sestola bergop, na de Colle Passerino van 4,3 kilometer aan 9,5 procent gemiddeld. 

   

  Vervolgens is het nog 2,5 kilometer naar de finish, eerst 900 meter in dalende lijn, dan opnieuw een stukje bergop van zo'n 400 meter. Vervolgens gaat het opnieuw lichtjes omhoog tot aan de finish. "Ik zal aan de bak moeten voor mijn kopmannen Bernal en Sivakov."

   

  Denkt Ganna dat Remco Evenepoel de roze trui zal overnemen? "Ik denk in de eerste plaats aan mijn eigen team en niet te veel aan anderen", ging de Italiaan eerst de vraag uit de weg. "Het is niet alleen Evenepoel, ook Foss is sterk."

   

  Maar toen werd doorgevraagd over Evenepoel gaf hij het volgende toe: "Remco is een super renner. Vandaag leek hij heel goede, zelfs fantastische benen te hebben, want hij reed op één van de laatste beklimmingen op de grote plaat naar boven. Ik weet niet waar hij die energie vandaan haalde."

   

  "'Chapeau maat', dacht ik. Het is goed om hem weer in het peloton te zien en ik denk dat het moeilijk wordt om het roze te behouden. Hopelijk blijft de trui in de ploeg, want ik zag de voorbije dagen ook een enorm gemotiveerde Egan Bernal."

  Roze trui Filippo Ganna omringd door zijn ploegmaats in de derde rit.

  Lees ook:

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Turijn - Turijn8.6 kmGannaGanna
  2/>Stupinigi - Novara179 kmMerlierGanna
  3/>Biella - Canale190 kmvan der HoornGanna
  4/>Piacenza - Sestola187 kmDombrowskiDe Marchi
  5/>Modena - Cattolica177 kmEwanDe Marchi
  6/>Grotte di Frasassi - San Giacomo160 kmMäderValter
  7/>Notaresco - Termoli181 kmEwanValter
  8/>Foggia - Guardia Sanframondi170 kmLafayValter
  9/>Castel di Sangro - Campo Felice158 kmBernalBernal
  10/>L'Aquila - Foligno139 kmSaganBernal
  11/>Perugia - Montalcino162 kmSchmidBernal
  12/>Siena - Bagno di Romagna212 kmVendrameBernal
  13/>Ravenna - Verona198 kmNizzoloBernal
  14/>Cittadella - Monte Zoncolan205 kmFortunatoBernal
  15/>Grado - Gorizia147 kmCampenaertsBernal
  16/>Sacile - Cortina d'Ampezzo153 kmBernalBernal
  17/>Canazei - Sega di Ala193 kmMartinBernal
  18/>Rovereto - Stradella231 kmBettiolBernal
  19/>Abbiategrasso - Alpe di Mera166 kmYatesBernal
  20/>Verbania - Alpe Motta164 kmCarusoBernal
  21Senago - Milaan30.3 kmGannaBernal