Wat is er mis met Club Brugge? "Alles liep door elkaar. Nu blijft alles staan"

  Het panel van Extra Time had het lang over Genk-Club Brugge.

  Club Brugge gaat door een moeilijke periode, nu ook in het begin van de Champions' play-offs. Dat onderwerp kwam aan bod in Extra Time: "In de goeie periode van Club Brugge liep alles door elkaar. Nu blijft alles staan."

  Wat is er aan de hand met Club Brugge? Ook het panel van Extra Time ging op zoek naar de problemen van de lijdende leider in de Champions' play-offs. 

   

  "De belangrijkste spelers zijn niet in vorm", vindt Wesley Sonck. Dat wordt beaamd door Jan Boskamp.

   

  "Als je belangrijkste spelers het niet doen, dan kom je in de problemen", zegt Boskamp. "Er zijn jongens zoals Vormer, Vanaken en Mata die ver onder hun niveau blijven. En dat is al een tijdje bezig."

   

  "Club heeft in Genk maar 3 kansen gecreëerd in 90 minuten. Het grootste verschil met de goeie periode van Club is dat je er toen geen posities op kon plakken", zegt Gert Verheyen. "Alles liep door elkaar, maar alle posities waren wel bezet. Nu blijft alles staan. De Ketelaere blijft op links en Lang op rechts."

  De play-offs zijn sowieso een mentale kwestie. Je moet koelbloedig en rustig blijven bij een nederlaag, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

  Gert Verheyen

  Verheyen ziet nog een ander aspect. "De play-offs zijn sowieso een mentale kwestie. Je moet koelbloedig en rustig blijven bij een nederlaag, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk werkt dat in op je gemoed. Dat geeft een vervelend en raar gevoel."

   

  Ruud Vormer had na de nederlaag in Genk kritiek op het systeem van de halvering van de punten in de play-offs. "Dat doe je beter niet", vindt Verheyen. "Voor jezelf niet en ook niet voor je ploegmaats, want iedereen hoort die interviews."

   

  "Ik vind dat je dan als aanvoerder geen goed signaal geeft. Als tegenstander denk je dan toch dat het onder de huid zit. Het is een beetje toegeven dat het je zenuwachtig maakt. Om een beetje op je gemak te zijn als Club, heb je deze week 4 op 6 nodig tegen Antwerp."

  Bekijk de gesprekken in Extra Time: