Vandegoor: "Keisse en Evenepoel zullen op de kamer wel in hun vuistje gelachen hebben"

  Keisse en Evenepoel samen op training.

  Op de tijdrit na is er voor de klassementsrenners nog niets belangrijks gebeurd in de Giro. Of toch? Een fait divers. Maar dan wel een detail dat het grotere plaatje bij Deceuninck-Quick Step misschien blootlegt. Christophe Vandegoor sprak er over in onze podcast De Tribune.

  Download de podcast van De Tribune

  "Je begon bijna te geloven dat ze voor Almeida zouden rijden"

  In de openingstijdrit van de Giro rolde Joao Almeida twee seconden sneller over de finish dan Remco Evenepoel. Een dag later - in een vlakke sprintersrit - gritste Evenepoel twee bonificatieseconden mee, waardoor hij nu opnieuw voor Almeida staat in het klassement.

   

  "Er is honderd keer gezegd dat het deze Giro in dienst van Almeida zou zijn, want hij heeft 15 dagen in de roze trui gereden vorig jaar", begon Christophe Vandegoor. "Je begon het bijna te geloven, maar op de tweede dag van de Giro sprokkelt Evenepoel al twee bonificatieseconden." 

   

  "De slimme en lepe Iljo Keisse was bij dat manoeuvre betrokken en daarom kan ik me niet van de indruk ontdoen dat Keisse misschien wel tegen Evenepoel iets gezegd zal hebben als: "Almeida staat voor je (in het klassement), maar we gaan toch voor jou rijden"." 

   

  "Ik denk dat Keisse en Evenepoel samen op de kamer in hun vuistje hebben gelachen."

   

  "En in hetzelfde weekend zegt Patrick Lefevere dan ook dat Almeida de ploeg zal verlaten na dit seizoen. Als je dat allemaal naast elkaar legt..."

   

  "Als Remco de Giro wint, klopt het plaatje helemaal. Volgt er een topprestatie van Almeida, dan kan men zeggen dat die bonificatieseconden van Evenepoel bedoeld waren om Almeida uit de wind te zetten."

  Als Remco de Giro wint, klopt het plaatje. Volgt er een topprestatie van Almeida, dan kan men zeggen dat de bonificatieseconden van Evenepoel bedoeld waren om Almeida uit de wind te zetten.

  "Bennett vertrekt toch enkel voor een loon waarmee hij half Ierland kan kopen?"

  Niet alleen Joao Almeida vertrekt bij Deceuninck - Quick Step, maar ook sprintbom Sam Bennett fietst volgend seizoen bij een andere ploeg. Een duidelijk signaal dat Patrick Lefevere het geweer van schouder verandert en een grote ronde wil winnen in de toekomst. 

   

  "Lefevere zit met een luxeprobleem omdat hij de grote twee van zijn ploeg al heeft vastgelegd voor de toekomst", zei Vandegoor. "Enerzijds zijn goudhaantje Remco Evenepoel en anderzijds Julian Alaphilippe, de wereldkampioen."

   

  "Van Bennett begrijp ik dat hij eigenlijk niet weg wou bij de ploeg van Lefevere en het omgekeerde zou me verbazen, want twee jaar geleden heeft Bennett nog gesmeekt om van Bora naar Deceuninck - Quick Step te mogen gaan."

   

  "Zou hij nu dan echt terugkeren naar Bora-hansgrohe, waar hij niet in de beste verstandhouding is vertrokken?"

  "Dan moet dat toch echt voor een smak geld zijn. Een som waarmee je bij wijze van spreken half Ierland kan kopen. Anders begrijp ik het echt niet."

   

  "Lefevere kiest als sprinter duidelijk voor Fabio Jakobsen, waarmee hij die meteen veel vertrouwen geeft. En tegen Bennett zegt hij hetzelfde als hij heeft gezegd tegen Kittel en Gaviria in de tijd: "Als je niet tevreden bent, vertrek dan maar. Daar is de deur"."

  Lefevere zit met een luxeprobleem omdat hij de grote twee van zijn ploeg al heeft vastgelegd. Enerzijds zijn goudhaantje Evenepoel en anderzijds Alaphilippe, de wereldkampioen.