Liet Red Bull een tactische steek vallen of was Verstappen sowieso "een vogel voor de kat"?

  Op oude banden kon Verstappen Hamilton niet achter zich houden.

  Mercedes en Lewis Hamilton legden afgelopen zondag een masterclass op het asfalt in de GP van Spanje. Red Bull werd ook op tactisch vlak afgetroefd. "We hebben Perez nodig om dat gat op te vullen", klinkt het bij Red Bull.

  Het leek zondag in de GP van Spanje alsof Red Bull een pijnlijke les in tactiek en strategie kreeg van Mercedes, net als in 2019 in de GP van Hongarije. Toen verraste Hamilton ook Verstappen dankzij een onverwachte extra pitstop.


  Maar Verstappen verdedigde meteen na de race zijn team. "Lewis had meer snelheid met zijn medium-banden. Hij kon in mijn vuile lucht op 1 seconde van mij blijven hangen. Toen Lewis zijn 2e pitstop maakte, zag ik de bui al hangen." 

   

  "Ik heb daarna geprobeerd om zo snel mogelijk te rijden en zo goed mogelijk op mijn banden te letten, maar ik was een vogel voor de kat. Gewoon omdat we niet snel genoeg waren."


  Red Bull had Verstappen ook kunnen binnenroepen voor nieuwe banden, maar de Nederlander had enkel nog een setje zachte banden en die verslijten veel sneller. Hamilton had voor de race 2 sets medium-banden en die luxe had Verstappen niet.


  Red Bull had bij de afstelling van de auto wat grip opgeofferd voor snelheid op het rechte stuk om Mercedes op dat vlak te kunnen weerstaan. Maar daardoor gingen de banden van Verstappen sneller kapot: een catch-22 dus.

  Red Bull-baas Horner: "We hebben Sergio Perez nodig"

  Sergio Perez zou Red Bull de oplossing kunnen bieden voor zulke scenario's. Zondag lag de Mexicaan zo ver achterop bij Lewis Hamilton en Max Verstappen dat de Brit van Mercedes zonder problemen een tweede pitstop kon doen om Verstappen uiteindelijk af te troeven.


  "We hebben Sergio nodig om dat gat op te vullen", zegt teambaas Christian Horner. "Dan heeft Mercedes niet de vrijheid om zulke tactische keuzes te maken. Ik ben ervan overtuigd dat met meer vertrouwen in de auto Sergio daarin zal slagen."


  De voorbije jaren zijn de ploegmaats van Verstappen (Pierre Gasly en Alex Albon) daar niet in geslaagd. Dat maakt Verstappen kwetsbaar voor de strategie van Mercedes, ook al rijdt de Nederlander op kop in de race.

  Bekijk een ruim verslag van de GP van Spanje:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.