Succes van City houdt niet op: zusterclub Troyes promoveert naar Ligue 1

  Yoann Salmieris laat zijn vreugde botvieren.

  Troyes, de zusterclub van Manchester City, keert na drie jaar terug naar de Ligue 1. In september maakte de City Football Group bekend dat het zijn clubnetwerk uitgebreid had met de Franse tweedeklasser. Troyes haalde meteen mosterd bij Man.City en speelde dit seizoen net als de grote broer kampioen.

  Troyes mocht gisteren de champagne ontkurken na een 2-0 zege tegen Duinkerke. Het team uit het noordoosten van Frankrijk kan op de voorlaatste speeldag niet meer bijgebeend worden en promoveert zo naar Ligue 1. 

   

  Onder de kersverse kampioen bikkelen Clermont (72 ptn) en Toulouse (68 ptn, wedstrijd minder) om de tweede plaats. Ter info: In Frankrijk krijgt de 2e in het eindklassement ook een rechtstreeks ticket naar de hoogste afdeling. 

  Zusterclub van City: 

  De City Football Group (CFG), eigenaar van onder meer Manchester City en Lommel SK, nam in september de meerderheid van de Troyes-aandelen over van de vorige eigenaar Daniel Masoni. De Franse tweedeklasser kwam zo in handen van de City-holding met wortels in Abu Dhabi. (Lees ook)

  Bij een titel hoort een kampioensfeestje: