Sam Bennett verlaat Deceuninck-Quick Step: "Ploeg heeft beperkt budget"

  Deceuninck-Quick Step zal volgend seizoen niet meer kunnen rekenen op de sprintersbenen van Sam Bennett. De Ier zal de ploeg verlaten. Dat vertelde Patrick Lefevere aan de pers voor de start van de 1e sprintersetappe in de Giro.

  Sam Bennett kwam in 2020 naar Deceuninck-Quick Step en heeft sindsdien al 14 keer gewonnen in het shirt van de Belgische ploeg. Zo won hij vorig jaar onder andere twee etappes in de Ronde van Frankrijk en ook dit jaar mocht hij al 7 keer juichen.

   

  Maar het verhaal van de Ierse sprinter zal na dit seizoen niet meer geschreven worden onder de vleugels van Patrick Lefevere. Dat vertelde de ploegbaas aan verschillende media tijdens de Ronde van Italië.

   

  "Hij wil niet vertrekken, maar mijn zakken zijn niet zo diep als die van andere ploegen. Renners komen en vertrekken weer, dat hoort erbij. Als prof willen ze zoveel mogelijk verdienen. Maar kijk eens naar de sprinters die al bij ons vertrokken zijn? Sommigen komen zelfs te voet weer naar ons terug."