Curry dolt met de tegenstand, Westbrook schrijft geschiedenis

  Stephen Curry

  In de NBA hebben de Golden State Warriors Oklahoma City verslagen dankzij een ontketende Stephen Curry. Brooklyn won de topper tegen Denver en Russell Westbrook evenaarde de legendarische Oscar Robertson.

  Amper 29 minuten had Stephen Curry nodig om 49 punten te maken tegen OKC. De spelverdeler van de Golden State Warriors gooide 11 driepunters binnen en hoefde in het 4e quarter niet meer in actie te komen omdat de marge groot genoeg was. Eindstand: 136-97.

   

  Golden State blijft dankzij de zege op de 8e plaats in de Western Conference, een plek die recht geeft op de play-in voor de eigenlijke play-offs.

  De Brooklyn Nets hebben zaterdag een einde gemaakt aan een reeks van vier nederlagen op rij. De Nets wonnen de topper op het veld van Denver met 119-125, dankzij 33 punten van Kevin Durant en 31 punten van Kyrie Irving.

   

  In de Eastern Conference heeft nummer 2 Brooklyn zo een nipte voorsprong op Milwaukee. Leider Philadelphia telt 3 verlieswedstrijden minder dan de Nets.

  In de wedstrijd tussen Indiana en Washington heeft Russell Westbrook geschiedenis geschreven. Met zijn 181e triple-double evenaarde hij de legendarische Oscar Robertson als recordhouder aller tijden. Westbrook tekende voor 33 punten, 19 rebounds en 15 assists in de 132-133-zege van zijn team.

   

  Ploegmaat Bradley Beal was de topschutter met 50 punten en blijft zo in de buurt van Stephen Curry om dit seizoen de topscorer te worden in de NBA. Curry maakt er gemiddeld 31,6 per wedstrijd, Beal is goed voor 31,1 punten per match.

  Alle uitslagen van zaterdagnacht:

  • Indiana - Washington 123-133
  • Philadelphia - Detroit 118-104

  • Toronto - Memphis 99-109
  • Denver - Brooklyn 119-125
  • Utah - Houston 124-116

  • Golden State - Oklahoma City 136-97
  • Portland - San Antonio 124-102

  De stand in de NBA: