Max Verstappen: "Ik heb een snellere auto nodig, zo simpel is het"

  Max Verstappen in duel met Lewis Hamilton.

  Max Verstappen legt titelverdediger Lewis Hamilton het vuur aan de schenen in de Formule 1, maar na 4 races staat hij wel 14 punten in het krijt. "We staan niet waar we willen staan, we hebben nog wat in te halen", sprak de Red Bull-rijder na de Grote Prijs van Spanje.

  Max Verstappen heeft gisteren opnieuw zijn meerdere moeten erkennen in Lewis Hamilton. Een slimmere strategie leverde de Mercedes-rijder al de 3e zege van het seizoen op. En dat in een race waarin Verstappen lang aan de leiding reed.

   

  "Op dit moment gaan we iets trager", legde hij achteraf uit. "We staan niet waar we willen staan en moeten hard blijven werken. We hebben nog wat in te halen."

   

  Hamilton reed in Barcelona een kloof van bijna 25 seconden dicht op Verstappen. "Ik deed er alles aan om die bonus te behouden, maar dan merk je dat ze achter je duidelijk over meer snelheid beschikken."

   

  "Een 2e plaats is niet slecht, maar tevreden mogen we niet zijn", vindt de uitdager van Hamilton. "Ik heb gewoon een snellere auto nodig, zo simpel is het. Dan kom je ook niet in zulke situaties terecht."

   

  Afspraak over 2 weken in de straten van Monte Carlo.

  Max Verstappen van 2 naar 1 bij de start:

  Maar op het einde moet hij zich weer gewonnen geven: