VIDEO: Het Giro-peloton houdt eerbetoon voor Wouter Weylandt

  108: Wouter Weylandt

  Exact 10 jaar geleden, op 9 mei 2011, kwam Wouter Weylandt om het leven bij een val in de Giro. Voor het startschot van de 2e rit van de Italiaanse rittenkoers hield het peloton en de organisatie een minuut stilte uit eerbetoon voor onze landgenoot. 

  Ook dit jaar ging er in het Giro-peloton niemand van start met het nummer 108. Dat is al exact 10 jaar het geval. Waarom?  Wouter Weylandt kwam op 9 mei 2011 met datzelfde nummer om het leven door een val in de Italiaanse rittenkoers. 

   

  Het symbolische nummer stond vanmiddag, aan de startlijn van de 2e Giro-etappe, wel op de grond getekend. Het peloton en de organisatie schaarden zich samen achter het nummer 108 en hielden 1 minuut stilte voor onze landgenoot.

  Bekijk het eerbetoon: