Dragons en Gantoise vieren de titel in België, Vanasch in Duitsland

  Een beeld uit de finale tussen Dragons (in het wit) en Waterloo.

  Groot feest bij de mannen van Dragons en de vrouwen van Gantoise! Die twee clubs mogen zich kampioen van België 2020-2021 in het hockey noemen.

  In het tweede duel tussen Dragons en Waterloo Ducks dit weekend op de Wilrijkse Pleinen vielen alle goals in de tweede helft, hoewel er voor de rust ook al heel wat te beleven was. 

   

  Tegen het einde van het 3e kwart aan opende Charlier de score. Dykmans bracht Waterloo met een strafcorner even later op gelijke hoogte, maar Dragons nam al snel alle twijfels weg met de 2-1 van Rubens.

   

  Voor Dragons, dat zaterdag de eerste match al met 4-3 had gewonnen, is het de 12e titel in de clubgeschiedenis en de 7e sinds 2010. 

   

  Waterloo Ducks blijft steken op 5 kampioenschappen. De twee teams samen hebben 11 van de 12 titels gewonnen sinds 2009. Alleen Léopold kon in 2019 de hegemonie doorbreken. 

   

  Het team uit Ukkel pakte brons in de kleine finale en zal het derde team zijn dat België mag vertegenwoordigen in de EHL, samen met de twee finalisten.

   

  Dragons - Waterloo 2-1

  Charlier 1-0,

  Dykmans 1-1 (sc),

  Rubens 2-1

  De goals:

  Gentse vrouwen kraaien victorie

  Gantoise had zich eerder vanmiddag voor de derde keer verzekerd van de landstitel bij de vrouwen.

   

  Gantoise haalde het na de heenwedstrijd (3-0) ook in de terugwedstrijd van de finale tegen Dragons, ditmaal met 3-2. 

   

  Gantoise kroonde zich eerder al in 2006 en 2009 tot Belgisch kampioen.  

  Gantoise - Dragons 3-2
  - Magis 0-1 (sc),
  - Schreurs 1-1,
  - Vanden Borre 2-1 (sc),
  - Ballenghien 3-1,
  - De Groof 3-2

  Tweets:

  Bingo voor Vanasch

  Ook in het buitenland worden de hockeytitels uitgedeeld. In Duitsland heeft die een Belgisch randje, want Vincent Vanasch heeft met zijn club Rot-Weiss Köln in Mannheim de Duitse hockeytitel behaald.

   

  Rot-Weiss won in de finale van de play-offs met 1-0 van titelverdediger Uhlenhorst Mülheim. Het is een mooie bekroning voor de 33-jarige Belgische doelman in zijn eerste Duitse seizoen.