Dylan Groenewegen licht ontgoocheld na 4e plaats: "Een sprinter wil altijd meer"

  Dylan Groenewegen voor de start van rit 2.

  Het was Tim Merlier die het sprintfestival in de Giro opende met een zege en niet Dylan Groenewegen. "Ik moet tevreden zijn, maar ik ben toch wat teleurgesteld", sprak de Nederlander na zijn plaats in de top 5.

  De Nederlandse topsprinter Dylan Groenewegen reed vandaag in Italië zijn eerste sprint sinds zijn incident met Fabio Jakobsen in Polen. Hij eindigde als 4e.

   

  "Na zo'n lange afwezigheid moet ik tevreden zijn. Maar ik ben een winnaar en wil altijd meer, dus ik ben wel een beetje teleurgesteld", sprak Groenewegen, die even zijn benen stil hield en zo de 3e plaats liet schieten.

   

  "Klopt", zei hij. "Derde was nog fijner geweest, maar goed. De benen voelen goed aan, dus ik kijk uit naar de volgende sprint."

   

  "Ik heb in de eerste plaats genoten vandaag en ben blij dat ik opnieuw in het peloton zit. Angst was er alleszins niet. Nu doen we gewoon voort, ik blijf hard werken voor die zege."

  Ik heb in de eerste plaats genoten vandaag en ben blij dat ik opnieuw in het peloton zit.

  Dylan Groenewegen

  "De ploeg reed heel sterk", vond Groenewegen nog. "Het is mijn eerste keer met David Dekker en Edoardo Affini. Dat is even wennen, maar door hen zat ik heel goed geplaatst."


  "De sprint zelf lukte aardig en beter dan verwacht. Ik had misschien eerder moeten aangaan of iets minder lang moeten aarzelen, maar dat gevoel moet ik weer terugkrijgen."

  VIDEO: De sprint in rit 2 van de Giro

  Rituitslag Rit 2Rituitslag Rit 2

  lees/bekijk ook: