Dragons kloppen Ducks bij de mannen, Gent neemt optie op titel bij de vrouwen

  Cedric Charlier scoorde voor de Dragons.

  In de heenwedstrijd van de finale play-off heeft Dragons een voorsprong beet tegen de Waterloo Ducks. Een spannende wedstrijd eindigde met het kleinste verschil: 4-3. Bij de vrouwen won Gantoise eerder vandaag met 3-0 van Dragons. Morgen worden de terugswedstrijden gespeeld. 

  De Waterloo Ducks grepen de Dragons uit Brasschaat meteen bij de keel.  In de laatste minuut van het eerste kwart kon Tommy Willems verdiend de score openen voor de Ducks. Meteen daarna bracht Lucas Martinez de Dragons op gelijke hoogte: 1-1. 

   

  Het tweede kwart kende hetzelfde spelbeeld, maar de Ducks creëerden geen echt doelgevaar. De stand bleef dan ook ongewijzigd tot aan de rust. 

   

  Na rust tikte Henry Raes de Dragons op voorsprong. 2 minuten later diepte Cédric Charlier verder uit tot 3-1. De Dragons kregen vleugels en speelden met veel vertrouwen. Toch konden de Ducks tegenprikken via een onschuldige poging van Dykmans.

   

  In het slot van de wedstrijd maakte Louis Capelle de gelijkmaker. Het sein voor de Dragons om een slotoffensief op te zetten. Met een knappe duik duwde Florent van Aubel de 4-3-eindstand op het bord. Dragons mag morgen een voorsprong verdedigen in de titelmatch.

  Gent neemt serieuze optie op de titel

  Bij de vrouwen hebben de speelsters van Gent een gooi gedaan naar de titel. Gantoise overklaste Dragons in de heenwedstrijd van de finale: 3-0. Een logische overwinning, want Gent domineerde ook het reguliere hockeyseizoen.

   

  Noa Schreurs opende de score tegen de Dragons. De 2-0 kwam er later op een strafcorner. Stéphanie Vanden Borre tikte de dubbele voorsprong op het bord. Barbara Nelen legde na een mooie solo de eindstand vast. 

   

  Gent neemt zo een optie op de 3e titel in de clubgeschiedenis. Gantoise kroonde zich eerder tot kampioen in 2006 en 2009.