Groenewegen: "De reactie van Jakobsen heeft me ook verrast"

  Groenewegen in de eerste tijdrit van de Giro.

  Na de eerste tijdrit van de Giro was het niet zozeer uitkijken naar de prestatie van Dylan Groenewegen, maar wel naar wat hij te vertellen had over zijn gevoel op de fiets, over zijn ambities de volgende dagen én over de kritiek van Fabio Jakobsen.

  "Doel is om morgen met mij te sprinten"

  Een specialist tijdrijden is Dylan Groenewegen niet en naar verwachting eindigde hij in het tweede deel van het pak in de eerste tijdrit van de Giro. "Het was heel erg spannend. Je moet toch opnieuw aan alles wennen, maar het deed wel erg deugd", vertelde hij na aankomst. 

   

  "Voor mij is het wel fijn om te beginnen met een tijdrit om er wat in te komen. Dit soort werk is nooit mijn ding geweest natuurlijk, ik moet er vooral door en het helpt ook om de benen onder spanning te zetten." 

   

  De eerste echte afspraak voor Groenewegen volgt morgen. Een vlakke rit, waarin een massasprint wordt verwacht. In dat geval trekt Jumbo-Visma volgens Groenewegen zijn kaart, met David Dekker als lead-out.

   

  "Hoe het zal gaan weet ik ook niet, maar de bedoeling is om met mij te gaan sprinten. Natuurlijk moeten we kijken hoe het gaat in het peloton en hoe ik me voel in de finale. Ik heb er zin in en de vorm is normaal goed."

   

  "Hoe het mentaal zal zijn? Het is afwachten hoe ik zal reageren in de hectiek van de sprint. Het is spannend, maar gezonde spanning. De ploeg is heel gemotiveerd om me te brengen en ik heb bij de verkenning al veel collega's gesproken en die reageerden allemaal goed. Dat doet deugd."

  Hoe het zal gaan weet ik ook niet, maar de bedoeling is om met mij te gaan sprinten morgen.

  "Reactie Jakobsen was een verrassing"

  Wie net voor de Giro niet positief reageerde was Fabio Jakobsen. Hij was niet blij dat Groenewegen sprak over hun ontmoeting en verwijt Groenewegen nog altijd dat hij de schuld voor het ongeval in Polen niet op zich wil nemen.

   

  "Binnen de ploeg wisten we dat er ook minder positieve reacties kunnen komen, de reactie van Fabio was zo een minder positieve reactie en was ook voor mij een grote verrassing", reageerde Groenewegen.

   

  "Naar mijn gevoel hadden we echt een goede ontmoeting en hebben we beide ons hart kunnen luchten. Dat was bedoeling, volgens mij. Verder heb ik er inhoudelijk ook niets over gezegd. Dat hou ik liefst tussen Fabio en mij." 

   

  "Dat ik geen spijt heb getoond? Als je de interviews opnieuw bekijkt, dan heb ik heel vaak aangegeven dat ik niet van mijn lijn had mogen afwijken. Het was niet met opzet, en het had niet mogen gebeuren, maar het is wel gebeurd. Wat er voor de rest besproken is, is iets tussen ons."