Waasland-Beveren: "Wij zijn al vaak op juiste moment rechtgestaan"

  Waasland-Beveren maakte in de heenmatch een belangrijk uitgoal.

  Waasland-Beveren staat aan de vooravond van het cruciale duel tegen Seraing. Na de 1-1 van vorige week heeft Waasland-Beveren in principe genoeg aan 0-0. "Maar wij willen niet speculeren", zegt coach Nicky Hayen.

  Die 1-1 uit de heenwedstrijd is een meer dan degelijke uitgangspositie, zeker omdat het duel in het Stade Pairay helemaal anders had kunnen uitdraaien. "Wij hebben op Seraing misschien wel een tikje gekregen", gaf coach Nicky Hayen toe.

   

  "Ons spel was niet goed genoeg vorige week. De uitslag had zelfs veel erger dan die 1-1 kunnen zijn. Wij zijn ons ervan bewust dat het zaterdag beter moet. Onder andere het tempo moet hoger en het niveau beter."

   

  "We weten hoe het was in Luik. Wij gaan daarop anticiperen en zijn er klaar voor." Hayen ziet alvast een pluspunt in het thuisvoordeel zaterdag. "Het veld op de Freethiel is groter en dat spreekt in ons voordeel."

  Deze spelersgroep is al heel vaak rechtgestaan op het moment dat het moest. Ik hoop dat dit zaterdagavond weer het geval is.

  Nicky Hayen

  Waasland-Beveren moet voor de zoveelste keer de degradatie proberen af te wenden. "Deze spelersgroep is al heel vaak rechtgestaan op het moment dat het moest. Ik hoop dat dit zaterdagavond weer het geval is", zegt Hayen.

   

  "Wij moeten terugvallen op betere prestaties zoals we eerder dit seizoen al gedaan hebben. Ik zie het alvast positief in. Iedereen staat op scherp, ze willen deze match tot een goed einde brengen."

   

  "Zij moeten met een heel groot hart aan de slag, net zoals bij OH Leuven. We hebben maar één taak en dat is het behoud afdwingen. Wij willen niet op een 0-0 speculeren. We willen scoren en zo ons verblijf in de hoogste klasse verzekeren."

  Lees ook: