Vincent Kompany verwacht vuurwerk: "Wedstrijden tegen Antwerp zijn nooit saai"

  Vincent Kompany.

  Anderlecht wil tegen Antwerp de goede lijn doortrekken in de Champions' Play-offs. Lior Refaelov is er niet bij tegen zijn toekomstige club, maar dat maakt niet veel uit voor Vincent Kompany. "Topclubs vinden altijd een manier om zich aan te passen en competitief te zijn, Antwerp dus ook."

  "Antwerp is ook zonder Refaelov competitief"

  "Iedereen is er klaar voor", stak Vincent Kompany van wal op zijn persbabbel voor de wedstrijd tegen Antwerp. "Er zijn geen grote problemen. We hebben zin in de wedstrijd tegen een team dat heel gemotiveerd zal zijn. Het is aan ons om nog gemotiveerder en gretiger voor de dag te komen."

   

  "Antwerp heeft veel spelers die bepalend kunnen zijn in een wedstrijd. Spelers die het verschil kunnen maken en dat is al meermaals gebleken. Een wedstrijd tegen Antwerp is bovendien nooit saai. Er gebeurt altijd iets. Het is een onvoorspelbaar team en we zijn klaar voor alle scenario's."

   

  "Dieumerci Mbokani is één van die spelers en het is top wat hij nog doet op die leeftijd. Zijn strijdlust typeert hem. Hij neemt bovendien veel verantwoordelijkheid en doet wedstrijden kantelen. We zullen hem collectief moeten aanpakken, want individueel lukt dat niet."

   

  Lior Refaelov, nog een topper van Antwerp, is er dan weer niet bij. Hij speelt volgend seizoen voor Anderlecht en mag daardoor niet meer spelen in de Champions' Play-offs van het Antwerpse bestuur.

   

  "Het is een topspeler en elke ploeg heeft zijn beste spelers nodig. Maar Antwerp zal wel een manier gevonden hebben om zich aan te passen en toch competitief te zijn zonder Refaelov. Dat hij er niet bij is, maakt onze rekening niet. Ik denk nu nog niet aan hem, dat is voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

  Antwerp zal wel een manier gevonden hebben om zich aan te passen en toch competitief te zijn zonder Refaelov. Dat hij er niet bij is, maakt onze rekening niet. 

  "Geen reden om euforisch te doen"

  Kompany gooide tegen Club Brugge de jonge doelman Bart Verbruggen voor de leeuwen in het Jan Breydelstadion. De jonge Nederlander deed het meer dan behoorlijk en behoudt het vertrouwen. Hoe was zijn week? 

   

  "We hebben zijn wedstrijd uiteraard bekeken en objectief geanalyseerd. Dat doen we voor elke speler. Het is een serene jongen, net zoals iedereen in onze groep. Er is totaal geen euforie, daar is ook geen enkele reden voor. We zijn enkel bezig met de volgende wedstrijd."

   

  "Enkel door hard te werken worden we beter. Verbruggen heeft nog een lange weg te gaan, dus hij moet extra hard werken. Dat is normaal. Elke speler kan altijd beter doen. Was hij de beste/slechtste speler van het veld, dat zou niets veranderen."

   

  "Het belangrijkste is dat hij hard moet blijven werken en dat hij de juiste mentaliteit behoudt, dan komen de kansen vanzelf."

   

  "Er loopt hier zoveel talent rond, dat je de beste spelers misschien nog niet gezien hebt. Mijn boodschap voor hen is altijd dezelfde: blijf hard werken en wees geduldig en dan komt het wel."

  Er is totaal geen euforie, daar is ook geen enkele reden voor. We zijn enkel bezig met de volgende wedstrijd.

  "City en Anderlecht zijn twee gescheiden werelden"

  Na de kwalificatie van Manchester City voor de Champions League-finale bedankte coach Pep Guardiola een aantal belangrijke ex-spelers van het team, ook Vincent Kompany. De coach van Anderlecht kreeg er op de persconferentie een vraag over, maar veel woorden maakte de ex-verdediger van City er niet aan vuil.

   

  "City ligt in het verleden, nu ben ik trainer van Anderlecht in de Jupiler Pro League en ik wil me niet boven andere mensen zetten omdat ik City goed ken. Ik blijf hoe dan ook voor het leven verbonden aan die club. Ik heb er 11 jaar gespeeld, maar in de huidige context doet het er niet meer toe. City en Anderlecht zijn twee gescheiden werelden."

   

  Ook de frats van Eden Hazard passeerde de revue. Wat vindt Kompany van de actie van zijn ex-ploegmaat bij de Rode Duivels? "Ik ben ook een fan van Eden, zoals iedereen. Hij kent een moeilijk seizoen, maar hij staat er weer en zal over enkele weken ons land vertegenwoordigen."

   

  "Dit is voor hem een moeilijke periode, maar als de fysieke problemen achter de rug zijn, wordt hij weer een geweldige speler die in Madrid op zijn plaats zit. Het is een kwestie van weken of maanden. Het verhaal is interessant, want mentaal moet hij nu vooral sterk zijn. Dit zijn belangrijke momenten in een carrière van een speler.”

  Mentaal moet Eden Hazard sterk zijn. Dit zijn belangrijke momenten in een carrière.

  De persconferentie van Vincent Kompany: