Premier Alexander De Croo wil Rode Duivels prioritair laten vaccineren

  De Rode Duivels

  Als het van premier Alexander De Croo afhangt, dan staan de Rode Duivels  straks op de eerste rij voor een vaccinatie. "De vaccinaties versnellen en de Rode Duivels zijn toch een vorm van nationale trots", klinkt het.

  De Belgische voetbalbond zou graag hebben dat de Rode Duivels nog voor het EK voetbal een vaccin tegen het coronavirus krijgen. Premier Alexander De Croo is alvast gewonnen voor dat idee.

   

  "De vraag is gesteld aan de regering en het standpunt van de premier is dat dat wel moet kunnen", zegt zijn woordvoerder Tom Meulenbergs. "Het gaat om een dertigtal mensen die een maand lang intensief gaan samenleven op een internationaal toernooi. De olympische atleten zijn onlangs ook gevaccineerd."

   

  "We denken wel dat dit moet kunnen. De vaccinaties zijn volop aan het versnellen, ook in Brussel staan ze al heel ver en de Rode Duivels zijn toch een vorm van nationale trots."

   

  "Stel je voor dat de nationale ploeg in de winning mood zit en door een besmetting het EK moet verlaten. Dat zou voor heel veel Belgen balen zijn. In die context vindt de premier dat de vaccinatie zeker moet kunnen."