Clement voor Genk-Club: "2 aanvallende teams, kan niet anders dan goeie match worden"

  Club Brugge kan vrijdagavond tegen Genk de Champions' Play-offs in een definitieve plooi leggen, maar over een sleutelmatch wil coach Philippe Clement niet spreken. "Vorige week was het ook al zogezegd een sleutelmatch. Het zijn nu eenmaal play-offs."

  Philippe Clement wou niet al te lang stilstaan bij vragen van journalisten over de mogelijke scenario's na de match tegen Genk. "Als... als... Wij zijn daar niet mee bezig."

   

  "Wij zijn ook niet bezig met wat er voor Genk allemaal wel of niet kan. Vorige week tegen Anderlecht was ook al zogezegd een sleutelmatch. Dit zijn nu eenmaal play-offs."

   

  "Club en Genk zijn de 2 ploegen met veruit de meeste goals dit seizoen. Dat kan niet anders dan een goeie match worden."

   

  Clement heeft natuurlijk een verleden bij Genk en wil dat zeker niet uitwissen. "Ik heb nog veel contact met de mensen van het bestuur. We gunnen elkaar veel. Maar niet tijdens die 90 minuten."

   

  Genk-coach John van den Brom noemt zijn aanvalstrio een stuk beter dan dat van Club Brugge. Clement laat zich niet meeslepen. "Tijdens het seizoen wil ik niemand anders dan mijn eigen spelers."

  Tijdens het seizoen wil ik niemand anders dan mijn eigen spelers.

  Philippe Clement op de vraag wie hij van Genk naar Club wil halen

  Blijft Noa Lang? "Al zijn energie gaat nu naar de play-offs"

  Hoewel Philippe Clement gefocust is op de play-offs, wil dat niet zeggen dat hij nog niet aan de toekomst van Club Brugge denkt. Is dat dan een toekomst met Noa Lang, die gehuurd wordt van Ajax met een aankoopoptie?

   

  "Ik heb er nog niet zolang geleden met Noa over gesproken. Ik vind pas dat hij over zijn toekomst moet nadenken na dit seizoen. Dat is ook zijn plan."

   

  "Het is de eerste keer in zijn carrière dat hij zoveel wedstrijden speelt in een seizoen, zoveel wedstrijden na elkaar ook. Daar heb je veel energie voor nodig. Hij wil heel graag kampioen worden en daar gaat al zijn aandacht naar. Dat vind ik een heel volwassen houding voor zo'n jonge kerel."