Betsema en Van Loy worden deze zomer ploegmaats in tijdelijke wegploeg

  Denise Betsema krijgt er enkele tijdelijke ploegmaats bij.

  De vrouwenteams van Pauwels Sauzen-Bingoal en Vondelmolen-De Ceuster verenigen zich tijdens het wegseizoen. De twee teams apart zijn te klein om startrecht te krijgen in UCI-wedstrijden. Ellen Van Loy en Denise Betsema zijn dus deze zomer tijdelijk ploeggenotes. Zaterdag rijden ze voor het eerst in hetzelfde shirt.

  Tijdens de GP Ecostruct-Quality Select Cars in Wichelen dit weekend zal er een nieuwe ploeg aan de start staan. Het is een tijdelijke samenwerking tussen veldritploegen Pauwels Sauzen-Bingoal en Vondelmolen-De Ceuster. Ze doen aan schaalvergroting omdat ze anders niet kunnen starten in UCI-wedstrijden.

   

  "Zo kunnen onze vrouwen af en toe op een hoger niveau koersen", aldus Stijn Van Hout, teammanager bij Vondelmolen-De Ceuster. "Het is voor beide ploegen inderdaad een meerwaarde dat we zo een volwaardig zomerprogramma kunnen afwerken", voegt Jurgen Mettepenningen toe. 

   

  De "nieuwe" ploeg krijgt wel geen nieuw shirt. "Voor ons was het uiteraard wel belangrijk dat we in ons eigen shirt kunnen rijden en met onze eigen omkadering blijven werken", vertelt Mettepenningen. De vrouwen van Vondelmolen-De Ceuster koersen deze zomer dus in het shirt van Pauwels Sauzen-Bingoal. Tom De Kort en Stijn Van Hout zijn de komende maanden de ploegleiders van dienst. 

   

  "Na het seizoen gaan we dit project zeker evalueren en bekijken we of we er de volgende zomers een vervolg kunnen aan breien", besluit Mettepenningen.   

   

  Na dit weekend start de fusieploeg ook nog in Dwars door het Hageland (5 juni) en de Baloise Ladies Tour (8 tot en met 11 juli). Tussendoor staan ook nog de nationale kampioenschappen op de agenda.