Van den Brom: "Zou ons aanvalstrio absoluut niet ruilen met dat van Club Brugge"

  Onuachu, Ito en Bongonda zijn dit seizoen samen goed voor 62 doelpunten.

  Met Genk en Club Brugge staan de nummer 2 en 1 in de Champions' Play-offs morgenavond tegenover elkaar. Het verschil is dan wel nog altijd 8 punten, Genk-coach John van den Brom heeft de titel nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. "Als we Club kunnen blijven prikkelen, zullen we dat niet nalaten."

  Door de zege van Genk op Antwerp en het gelijkspel tussen Club en Anderlecht is de ploeg van John van den Brom tot op 8 punten van leider Club genaderd op de eerste speeldag van de play-offs.

   

  "Ik heb steeds gezegd dat als het mathematisch nog kan je er moet in blijven geloven. En het kan nog!", denkt de coach van Genk.

   

  "Als je wint, is het verschil nog 5 punten. Als je dan ook de 2e match tegen Club ook wint, is het nog maar 2 punten. Dan kan het nog leuk worden. Kortom, als we hen kunnen blijven prikkelen, zullen we dat zeker niet nalaten."

   

  Genk slaagde er wel nog niet in om Club dit seizoen te verslaan. "Het doet ons iets als je ergens leest of hoort dat Genk nog nooit tegen andere toppers heeft gewonnen."

   

  "We kunnen inmiddels toch al een aardig lijstje voorleggen dat bewijst dat we van iedereen kunnen winnen. Alleen nog niet van Club Brugge. Dat zou een extra drive kunnen geven, maar ook misschien maar 1 of 2 procentjes. Belangrijker is dat we vol vertrouwen zijn en dat iedereen fit is."

  Wie heeft het beste aanvalstrio?

  Met Club Brugge en Racing Genk staan de twee meest aanvallende en productieve ploegen van het land tegenover elkaar. Club heeft met Lang, De Ketelaere en Dost een gevreesd aanvalstrio, bij Genk zorgde de drietand Ito, Bongonda, Onuachu voor vonken.

   

  "Ik zou die 3 van Club niet willen ruilen met de onze", zegt Van den Brom stellig. "Absoluut niet zelfs. Ik vind dat wij het beste trio hebben. Dat blijkt ook uit alle statistieken."